Ο 81χρονος Ελληνοκύπριος που ταπείνωσε την Άγκυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πλέον θέλει να μπλοκάρει τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Τουρκία επειδή δεν του κατέβαλε την αποζημίωση 450.000 ευρώ που του επιδικάσθηκε

Ο 81χρονος Ελληνοκύπριος που ταπείνωσε την Άγκυρα

Την αποζημίωσή του από τα κονδύλια που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ζητά ο 81χρονος Ελληνοκύπριος χειροπράκτης Ντίνος Ραμόν, ο οποίος εκτοπίσθηκε από την Αμμόχωστο με υιοθέτηση ενδιάμεσης απόφασης από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης,

Είναι ο Ελληνοκύπριος που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την περιουσία του στο Μπογάζι, μια κλινική 32 δωματίων, την οποία είχε σχεδόν αποπερατώσει το καλοκαίρι του 1974, όταν ο ίδιος ήταν ηλικίας 37 ετών.

 Το ΕΔΑΔ δικαίωσε τον  Ραμόν το 2010, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ, όμως 8 χρόνια μετά η Άγκυρα δεν έχει καταβάλει ακόμη το ποσό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, ο 81χρονος σήμερα Ραμόν, έστειλε επιστολή μέσω του δικηγόρου του, Αχιλλέα Δημητριάδη, ζητώντας να δοθεί λύση από τα 3 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Τουρκία απ' την ΕΕ για το προσφυγικό.

Ο κ. Ραμόν αναφέρεται στα κονδύλια με τα οποία η ΕΕ ενισχύει την Τουρκία για τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός της και επισημαίνει ότι «και εγώ είμαι πρόσφυγας» , αφού το σπίτι και η περιουσία του, βρίσκεται στο τμήμα της Κύπρου που τελεί υπό τον αποκλειστικό  έλεγχο της 'Αγκυρας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top