«Σιώπησε» η φωνή των Cranberries – Έσβησε στα 46 της η Dolores O’Riordan

H μάχη της τραγουδίστριας με τη διπολική διαταραχή

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση του θανάτου της Dolores O'Riordan. Η τραγουδίστρια του ιρλανδικού συγκροτήματος εναλλακτικού ροκ The Cranberries απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 46 ετών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE κι επιβεβαίωσε η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεών της.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η βασική φωνή των Cranberries για 13 χρόνια

Η Dolores O' Riordan ήταν επί 13 χρόνια η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Στη συνέχεια, ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, οπότε και το συγκρότημα επανενώθηκε κι έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο. 

Οι Cranberries τότε πέρασαν και από την Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2010, δίνοντας συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Οι Cranberries ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990, αφού πούλησαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια δίσκους. Το δεύτερο άλμπουμ τους "No Need to Argue" είχε φτάσει στην κορυφή των chart στην Αυστραλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και στο νούμερο 6 στις ΗΠΑ.

Το 2003, το συγκρότημα που ιδρύθηκε στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, κουρασμένο από τις αλλεπάλληλες περιοδείες, αποφάσισε να κάνει μια παύση. «Ο γιος μου ήταν 5 ετών, η κόρη μου 2 και τους έπαιρνα στον δρόμο μαζί μας. Αντιλήφθηκα ότι δεν ήταν σωστό για τα παιδιά. Κι έπειτα, όσον αφορά την καλλιτεχνική έμπνευση, ήμασταν όλοι μας σε αδιέξοδο. Χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα», είχε πει η ίδια η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της το 2012.

Η Λίντσεϊ Χολμς, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ο' Ρίορνταν, είπε ότι η τραγουδίστρια πέθανε ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για μια ηχογράφηση. "Τα μέλη της οικογένειάς της αισθάνονται συντριβή και ζητούν να γίνει σεβαστή η προσωπική ζωή τους σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή", πρόσθεσε.

Η διπολική διαταραχή της  τραγουδίστριας

Η τραγουδίστρια έπασχε από διπολική διαταραχή. Περιγράφει τι περνούσε στο τραγούδι Switch Off the Moment, από το σόλο άλμπουμ της No Baggage.

Το 2014 συνελήφθη, καθώς είχε επιτεθεί σε γυναίκα αεροσυνοδό τραυματίζοντας την στο πόδι, κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Νέα Υόρκη στην Ιρλανδία, αλλά και σε έναν αστυνομικό μετά την προσγείωση του αεροσκάφους.

«Τραγουδούσα από την ηλικία των 5 χρόνων», είχε αναφέρει σε μία από τις συνεντεύξεις της  στο Irish News, προσθέτοντας:  «Ξεκίνησα να γράφω τραγούδια στα 12, στην πραγματικότητα ποτέ δεν με φαντάστηκα να κάνω τίποτα άλλο, πέρα από τη μουσική. Νομίζω ότι κάποια στιγμή, η μαμά μου, που είναι βαθιά θρησκευόμενη, είχε την ιδέα να γίνω μοναχή».

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της με την κατάθλιψη είχε δηλώσει: «Υπήρξαν στιγμές που πέρασα αρκετά δύσκολα, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του πατέρα μου και της πεθεράς μου. Κοιτάζοντας πίσω, νομίζω ότι η κατάθλιψη, όποια και αν είναι η αιτία, είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να περάσεις».

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, το Something Else πέρσι. Αναγκάστηκε όμως να ακυρώσει πολλές συναυλίες επειδή η O’ Riordan αντιμετώπιζε προβλήματα με την πλάτη της.

 Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η ίδια είχε αναρτήσει ένα μήνυμα στη σελίδα των Cranberries στο Facebook: «Καλημέρα σε όλους, εδώ Dolores. Αισθάνομαι καλά», έγραψε, λέγοντας ότι έδωσε «την πρώτη συναυλία μετά από μήνες».

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top