Μαρία Κάλλας: Η ζωή της απόλυτης ντίβας του λυρικού θεάτρου και έρωτάς της με τον Ωνάση

Το πλήρες ονομά της ήταν Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου,

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Μαρία Κάλλας

Σαν σήμερα στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 γεννιέται στη Νέα Υόρκη, η απόλυτη ντίβα του λυρικού θεάτρου, η Μαρία Κάλλας.

Το πλήρες ονομά της ήταν Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, και ήταν κόρη του φαρμακοποιού Γεωργίου Καλογερόπουλου από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας και της Ευαγγελίας (Λίτσας) Δημητριάδη από τη Στυλίδα Φθιώτιδος.

Η αγάπη της για τη μουσική ξεκίνησε από νωρίς. Όταν ήταν 11 χρόνων έκανε μαθήματα πιάνου και μάλιστα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό παιδικών φωνών.

Το 1937 οι γονείς της τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους και εκείνη εγκαταστάθηκε με τη μητέρα της και τη μεγάλη της αδερφή  στην Αθήνα όπου γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο.

Ο πρώτος ρόλος της ήταν η «Σαντούτσα» στην όπερα του Μασκάνι «Καβαλερία Ρουστικάνα», σε μία παράσταση των μαθητών του ωδείου.

Το 1940 προσλήφθηκε στη Λυρική Σκηνή του τότε Βασιλικού Θεάτρου και το 1941 πρωτοεμφανίστηκε ως «Βεατρίκη» στην οπερέτα Βοκκάκιος του Σουπέ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες επαγγελματικές επιτυχίες.

Το 1945 πρωταγωνίστησε στην Τόσκα (1942, 1943), στον Κάμπο του Ντ' Αλμπέρ (1944, 1945), στην Καβαλερία Ρουστικάνα (1944), στον Πρωτομάστορα του Μανώλη Καλομοίρη(1944, το μόνο ελληνικό έργο που τραγούδησε), στον Φιντέλιο του Μπετόβεν (1944) και την οπερέτα Ο Ζητιάνος Φοιτητής του βιεννέζου συνθέτη Καρλ Μιλέκερ (1945).

Το επίθετό της από Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου άλλαξε σε Κάλλας το 1945 γιατί θεώρησε πως δεν ήταν καλλιτεχνικό και δεν θα μπορούσε να κάνει με αυτό καριέρα.

Παρότι ταλαντούχα υπήρξε περίοδος που έμεινε άνεργη. Ήταν το 1947. Λίγο αργότερα βέβαια βρήκε ξανά δουλειά. Τραγούδησε την «Τζιοκόντα» στην ομώνυμη όπερα του Αμίλκαρε Πονκιέλι στην Αρένα της Βερόνας.

Η Κάλλας απογειώθηκε σε ρόλους δραματικής υψιφώνου και δραματικής κολορατούρα.

Στις 7 Δεκεμβρίου 1951 η Κάλλας ανοίγει τη σαιζόν στη Σκάλα του Μιλάνου με τους "Σικελικούς Εσπερινούς", εμφάνιση που της προσφέρει μεγάλη αναγνώριση. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ετών η Σκάλα θα είναι η σκηνή των μέγιστων θριάμβων της σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων. Το 1955 ανεβάζει την ιστορική παράσταση της "Τραβιάτα" του Βέρντι σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, αξίζει να σημειωθεί πως έζησε έναν μοιραίο έρωτα με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1957 σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ....

Η Μαρία Κάλλας άρεσε στον μεγιστάνα όμως εκείνος δεν τόλμησε να την φλερτάρει ανοιχτά.

Δύο χρόνια μετά ο Αριστοτέλης Ωνάσης προσκάλεσε την Κάλλας και τον σύζυγό της, Μενεγκίνι, σε κρουαζιέρα, με την πολυτελή θαλαμηγό του.

Αυτή ήταν και η αρχή ενός μεγάλου έρωτα ο οποίος κράτησε 10 χρόνια. Οι δυο τους χώρισαν το 1968.

Ο χωρισμός στοίχισε πολύ στην ντίβα. 

Πηγή:sansimera.gr,wikipedia,mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top