Πέθανε ο άνθρωπος που για χάρη του δημιουργήθηκε το Ice Bucket Challenge

O Αnthony Senerchia έχασε τη μάχη με τη θανατηφόρα ασθένεια

Πριν από 3 περίπου χρόνια, τα social media είχαν γεμίσει από videos ανθρώπων, γνωστών και μη, που γίνονταν μούσκεμα από ένα κουβά με νερό με παγάκια.

Το λεγόμενο Ice Bucket Challenge, το οποίο είχε γίνει viral σε όλο τον κόσμο, ήταν ένα είδους εκστρατείας, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ή αλλιώς ALS) και να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα θεραπείας αυτής της ασθένειας.

Ο άνθρωπος όμως, εξαιτίας του οποίου δημιουργήθηκε αυτό το παγωμένο μπουγέλο, από την Κυριακή το βράδυ, δεν είναι πλέον μαζί μας… Ο Anthony Senerchia  άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών στη Νέα Υόρκη, έχοντας προλάβει όμως να κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε μέσω του Ice Bucket Challenge.

Ο Anthony Senerchia με τη γυναίκα και την κόρη του

Ο Anthony Senerchia διεγνώσθη με τη θανατηφόρα ασθένεια λίγο αφού παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Jeanette το 2003. Ίδρυσε λοιπόν το ίδρυμα έρευνας  “Anthony Senerchia  για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση”, με σκοπό να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που είχαν αυτή την ασθένεια.

Το 2014, ένας ξάδερφος της Jeanette, ο επαγγελματίας παίκτης του γκολφ  Chris Kennedy, σκέφτηκε να της προτείνει να πάρει μέρος στο Ice Bucket Challenge, δηλαδή να λουστεί με ένα κουβά παγωμένο νερό με παγάκια. Πιστεύεται ότι ο Chris ήταν ο πρώτος που αναποδογύρισε στο κεφάλι του ένα κουβά παγωμένο νερό, ξεκινώντας ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Η Jeanette είπε: «Μου το πρότεινε σαν αστείο και μετά ξαφνικά εξελίχθηκε σε κάτι καταπληκτικό».

Το post του Kennedy με το παγωμένο μπουγέλο είδε ένας άλλος ασθενής με ALS, Ο Pete Frates, ο οποίος το πόσταρε στα social media. Aπό εκεί και έπειτα το είδαν κι άλλοι άνθρωποι και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

H Lindsay Lohan δέχεται ένα παγωμένο μπουγέλο

Για την ακρίβεια, πρωτοκλασάτοι celebrities συμμετείχαν στην πρόκληση, κάνοντας viral το παγωμένο μπουγέλο. Τα έσοδα από την εκστρατεία ήταν 8 εκατομμύρια μόνο τις πρώτες 8 εβδομάδες το καλοκαίρι του 2014. Η φρενίτιδα συνεχίστηκε το 2015 και το 2016.

Oι Κiss συμμετέχουν στο Ice Bucket Challenge

Ο Anthony Senerchia πέθανε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του και την 9χρονη κόρη του, Taya.

H Jeanette τον αποχαιρέτησε λέγοντας: «Είναι μια δύσκολη ασθένεια και είναι σκληρό όταν χάνεις τον άνθρωπό σου. Αλλά ήταν μαχητής. Ήταν τον φως μας. Έκανε τη ζωή μας καλύτερη».

 

 

Πηγή: The Sun

Video: Υοutube

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top