Είναι μόλις 27 ετών, αυτοδημιούργητος και είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο 27χρονος Ιρλανδός έχει δις αλλά νοιώθει άβολα όταν του λένε ότι είναι πλούσιος

Το όνομά του μπορεί να μην σας λέει κάτι, αλλά σίγουρα θα το ακούσετε στο μέλλον. Ο John Collison είναι ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και εκείνος που όταν τον ρωτούν πόσο πλούσιος είναι νιώθει άβολα.

Ο Collison ίδρυσε την Stripe, επιχείρηση λογισμικού με έδρα τις ΗΠΑ, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Patrick, ο οποίος είναι ο τρίτος νεότερος, αυτοδημιούργητος, δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Η Stripe είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που διαχειρίζεται και ελέγχει τις online πληρωμές μέσω διαδικτύου και διαχειρίζεται ιστοσελίδες εταιρειών. Σκοπός της είναι η παροχή τεχνικής, πρόληψης της απάτης και τραπεζικής υποδομής, τα οποία είναι απαραίτητα για το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών.

Εχει πάνω από 100.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Πώς άλλαξε η ζωή του; Ο Ιρλανδός λέει πως οι γύρω του τού έλεγαν πως θα έπρεπε να αποκτήσει ένα νέο πιο περίτεχνο χόμπι, όπως η συλλογή αυγών faberge ή να συμμετέχει σε αγώνες γιοτ. Ωστόσο, ο 27χρονος αποφάσισε να μην αλλάξει τρόπο ζωής. Στον ελεύθερό του χρόνο τρέχει, χόμπι που ο ίδιος περιγράφει ως κάτι «πολύ πρακτικό».

Ο John μεγάλωσε στο μικρό χωριό County Tipperary, στη δυτική Ιρλανδία. Πήγε στο κολέγιο Castletroy και σπούδασε στο Χάρβαρντ. Εχει δίπλωμα πιλότου και είναι και πιανίστας.

Στα εφηβικά του χρόνια ήταν ειδικός στον προγραμματισμό υπολογιστών, μαζί με τον αδελφό του Patrick. Και οι δυο είχαν μπει στο κλαμπ των εκατομμυριούχων πριν ο John μπει στο Χάρβαρντ.

Το πρώτο τους επιχειρηματικό εγχείρημα ήταν επιχείρηση λογισμικού που επέτρεπε στις μικρές επιχειρήσεις και τους μοναδικούς εμπόρους να δημιουργούν τον δικό τους χώρο στο eBay, όπως αναφέρει το BBC.

Η Stripe «γεννήθηκε» μετά το ξεκίνημα του John  στο Πανεπιστήμιο. Οι πελάτες αυξήθηκαν σε αριθμό και εξασφαλίστηκε η πρόσθετη χρηματοδότηση. Η εταιρεία έχει λάβει την υποστήριξη από τον ιδρυτή της Tesla Ελον Μασκ και τον δημιουργό της Paypal Πίτερ Τιλ.

 

Φωτό: Facebook/Wikipedia

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top