«Καλά στην υγεία του» ο Βρετανός εξερευνητής που είχε χαθεί στην Παπούα Νέα Γουϊνέα

«Ζωντανός και καλά στην υγεία του» εθεάθη ο Βρετανός εξερευνητής Benedict Allen, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στην Παπούα Νέα Γουϊνέα, ενώ αναζητούσε μια φυλή ιθαγενών που δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο.

Ο Frank Gardner του BBC είπε πως ο Allen είχε ζητήσει να διασωθεί και ότι σε εξέλιξη είναι προσπάθειες για να γίνει αυτό, ωστόσο «δεν έχει ακόμα διαφύγει τον κίνδυνο».

Έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου εξερευνητή άρχισαν αφού η οικογένειά του ανέφερε πως δεν εμφανίστηκε στις πτήσεις με τις οποίες ήταν να επιστρέψει στη χώρα του.

Σύμφωνα με το BBC, φαίνεται πως τα σχέδια του εξερευνητή- ο οποίος σκόπιμα δεν είχε πάρει μαζί του δορυφορικό τηλέφωνο, δεν είχε δώσει συντεταγμένες για το πού σκόπευε να τελειώσει το ταξίδι του και δεν είχε έτοιμο σχέδιο διάσωσης- ανατράπηκαν εξαιτίας του ξεσπάσματος συγκρούσεων μεταξύ φυλών στην περιοχή.

Ο ίδιος, ο οποίος είνα πατέρας τριών παιδιών, ταξίδευε με σκοπό να έρθει σε επαφή ξανά με την απομονωμένη φυλή των Γιαΐφο, την οποία είχε πρωτοσυναντήσει πριν από 30 χρόνια.
 
Σε όλα του ταξίδια του, ουδέποτε έπαιρνε μαζί του κάποιο τηλέφωνο ή έστω ένα gps που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στην επικοινωνία ή τον προσανατολισμό.
«Προσπαθούσε να βρει και να προσεγγίσει την φυλή Γάιφο, η οποία είναι απομονωμένη και πιθανότατα τα μέλη της είναι ικανά να σκοτώσουν οποιοδήποτε βρεθεί μπροστά τους. Είναι τρομακτικοί... Ένας Θεός ξέρει τι του έχει συμβεί. Συνέχεια σκέφτομαι οτι μπορεί είναι κάπου άρρωστος ή τραυματισμένος. Ίσως με κάποιο σπασμένο πόδι. Ποτέ δεν έπαιρνε κάποιο τηλέφωνο μαζί του γιατί θεωρεί οτι πρέπει να ζει όπως κάνουν οι ντόπιοι», δήλωσε η ατζέντης του, Τζοάνα Σάρμπι.
 
O Βennedict Allen είναι ο μοναδικό άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταφέρει να διασχίσει και τα 1000 μίλια της έρημου Γκόμπι μόνος του με καμήλες, ενώ το 1982 σε ένα από τα πρώτα του ταξίδια, σε ένα δάσος της Βραζιλίας είχε κυνηγηθεί από παράνομους εργάτες εξόρυξης χρυσού. 
Tags: