Η εντυπωσιακή Ρωσίδα ταχυδρόμος που διανέμει τα γράμματα με άλογο

Πρόσωπο της διαδικτυακής πλατφόρμας συναλλαγών AliExpress έχει γίνει μία Ρωσίδα ταχυδρόμος που κάνει διανομή των γραμμάτων σε χωριά γύρω από τη Μόσχα με το... άλογό της.

Η Μαρία Ρούμπτσοβα από τη Μόσχα μετακόμισε στα προάστια της πρωτεύουσας για να εργαστεί για την Ρωσική Ταχυδρομική Υπηρεσία το 2015. Τώρα, η 24χρονη παραδίδει την αλληλογραφία σε 8 χωριά της περιοχής της. Σε αντίθεση με άλλους ταχυδρόμους, δεν πάει με τα πόδια ή με ποδήλατο αλλά χρησιμοποιεί το μαύρο της άλογο, που ονομάζεται Cosmos, για να κάνει τις παραδόσεις της.

Η συγκεκριμένη Ρωσίδα έχει κατακτήσει δύο εκατομμύρια οπαδούς στην Κίνα μετά από ένα ντοκιμαντέρ για τη δουλειά της που προβλήθηκε σε κινεζικό κανάλι.

«Η νεαρή γυναίκα εντυπωσίασε τους αξιωματούχους της κινεζικής εταιρείας (AliExpress)... Όταν το ντοκιμαντέρ για την καταπληκτική ταχυδρόμο, προβλήθηκε στην Κίνα, κέρδισε σχεδόν δύο εκατομμύρια οπαδούς» δήλωσε η Ρωσική Ταχυδρομική.

Το δημοσίευμα για την ταχυδρόμο με το άλογο που γυρίστηκε από το τηλεοπτικό σταθμό CGTN της Κίνας προβλήθηκε τον Οκτώβριο. Το κανάλι ανέφερε πως το 90% των δεμάτων που παραδίδει η Μαρία προέρχεται από κινεζικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Η ιππέας – ταχυδρόμος ήταν επίσης φιλοξενούμενη στην εκδήλωση του Global Shopping Festival που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είμαι σίγουρη πως δε θα πάρω μόνο ευχάριστες εντυπώσεις από την Κίνα, αλλά θα λάβω και νέες συμβουλές για το πώς οργανώνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο» δήλωσε η Ρούμπτσοβα πριν από το ταξίδι της.

Εκτός από τη δουλειά της, η Μαρία φροντίζει δύο άλογα, ένα μοσχάρι, κατσίκες, πάπιες, κότες και τρία σκυλιά.

 

Φωτό: CGTN

 

Tags: