Η πνευματική «γκουρού» του Τραμπ είναι απατεώνισσα; Ποιά είναι η τηλε-πάστορας με τους 3 γάμους που είναι κολλητή με τον πλανητάρχη

Το όνομά της σημαίνει… λευκό! Τα όσα της σούρνουν στην Αμερική έχουν «λερώσει» το ονοματάκι της και το έχουν κάνει τουλάχιστον γκρι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Η 51χρονη τηλε-πάστορας είναι φανατική υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ και δε διστάζει να ισχυριστεί δημόσια πως όσοι τον επικρίνουν, εναντιώνονται στο έργο του Θεού.

Πότε ο Τραμπ γνώρισε την πνευματική του «γκουρού»

Οι δυό τους γνωρίστηκαν το 2002, όταν ο Τραμπ δεν είχε καν συλλάβει το σχέδιο να γίνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Ως επιχειρηματίας που έχει περάσει από 40 κύματα, έψαχνε κάπου ένα απάγκιο, μια πνευματική παρηγοριά. Και τη βρήκε όταν τυχαία έπεσε πάνω σε ένα κήρυγμα της White το οποίο μετέδιδε η τηλεόραση.

Με τον Τραμπ και τον Wayne LaPierre στο Roosevelt room στο Λ.Οίκο 

Αυθόρμητος όπως είναι, την έψαξε στο τηλέφωνο και της ζήτησε να βρεθούν στη Νέα Υόρκη. Από την πρώτη τους προσευχή εως τώρα,  η Paula έχει την εμπιστοσύνη του ισχυρού άνδρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο συμβούλιο ευαγγελιστών του Αμερικανού Προέδρου, η 51χρονη εμφανίζεται ως επικεφαλης. Μιλάμε για το συμβούλιο που κατά την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ, στόχευε στην αλίευση χριστιανών ψηφοφόρων, δεξαμενή μεγάλη στο εκλογικό σώμα της Αμερικής.

Ποια είναι η τηλε - πάστορας

Γεννήθηκε στο Μισισιπή και όπως όλα δείχνουν η στροφή της στον Χριστιανισμό δεν ήταν τυχαία καθώς τα παιδικά της χρόνια δεν ήταν ανέμελα. Ο πατέρας της αυτοκτόνησε και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια, κατά την εφηβεία της δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση ενώ έπεσε και θύμα ξυλοδαρμού.

Εχει παντρευτεί 3 φορές (έως τώρα) όπως ακριβώς και ο Τραμπ

Κατά την ίδια πάντα, ένα όραμα που είδε όταν ήταν 18 ετών την οδήγησε στην εκκλησία γιατί ήταν θέλημα Θεού να κηρύξει το ευαγγέλιο. Ξεκίνησε να το κάνει, πήρε πολλά πόστα και από το 2012 και μετά είναι πάστορας με επιτελικό ρόλο σε μια εκκλησία στη Φλόριντα που θεωρείται πως επηρεάζει χιλιάδες πιστούς.

Είναι απατεώνισσα ή… πεφωτισμένη;

Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με στοιχεία επί του παρόντος. Πάντως, μερίδα του αμερικανικού τύπου της καταλογίζει συμπεριφορές που δεν τις λες ούτε ταπεινές, ούτε του Θεού.

Είναι ενδεικτικό πως λίγες μέρες μετά την εκλογή του Τραμπ, η  Huffington Post έκανε ένα αφιέρωμα στην White με τον τίτλο  «Τσαρλατάνος ευαγγελίστρια θα προσευχηθεί μαζί με τον Τραμπ στην Ορκωμοσία».

Σε ομιλία του Ντ. Τραμπ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το το άρθρο, η τηλε-πάστορας αρέσκεται στο να κηρύττει το ευαγγέλιο της ευημερίας, σύμφωνα με το οποίο ο Θεός είναι πιο χαρούμενος όταν το ποίμνιό του είναι πλούσιο. Σημείωνε μάλιστα σαρκαστικά ο συντάκτης του αφιερώματος πως η 51χρονη κηρύττει πως η τα χρήματα είναι ευδαιμονία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει γράψει κείμενο που τιτλοφορείται : Γιατί ο Θεός σε θέλει εύπορο. Σε αυτό το πόνημα βέβαια οι άνθρωποι δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση αλλά πρέπει να πληρώσουν για να το αποκτήσουν!

Τα συμπεράσματα… δικά σας!

 

 

Tags: