Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατάφερε να σώσει από την φωτιά μόνο τρία από τα κύπελλα της

«Μαύρο» έμελλε να είναι το καλοκαίρι για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του στίβου, Ελπίδα Τόκα αφού το σπίτι της στην Ανατολική Αττική, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η 24χρονη βιολόγος που ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, έδειξε στον δημοσιογράφο της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα», Δημήτρη Στρουμπάκο τους κόπους μιας ζωής που έγιναν στάχτες.

«Είχα δύναμη μέσα μου. Ήξερα πως για εκείνους(σ.σ: εννοεί τους γονείς της) ήταν πιο δύσκολο από ότι για εμένα γιατί με τους κόπους τους άλλωστε χτίστηκε το σπίτι. Σκεφτόμουν λοιπόν πως αν λυγίσω εγώ θα λυγίσουν και εκείνοι. Η σκέψη μου ήταν στον πατέρα μου που είχε μείνει πίσω, γιατί η μητέρα μου που ήταν προπονήτρια είχε έρθει μαζί μου στους αγώνες, και σκέφτηκα πως δεν γίνεται  να έχει αυτός τη δύναμη και να προσπαθεί μέσα στους καπνούς και τις φλόγες να σώσει τα πάντα και εγώ να μην μπορώ να τρέξω μία κούρσα» είπε η αθλήτρια δείχνοντας στην κάμερα της εκπομπής τα τρία μοναδικά της κύπελλα που σώθηκαν.

«Τρία μόνο σώθηκαν από την φωτιά. Όταν το αντίκρυσα δεν ήταν εύκολο μου πήρε πολύ καιρό για να το ξεπεράσω. Προσπαθώ να δω την θετική πλευρά ακόμα και σε ακραία πράγματα. Με αφορμή την φωτιά που πήρε το σπίτι μας, γνωρίσαμε γείτονες με τους οποίους δεν είχαμε παλαιότερα  επαφή. Είχα στο δωμάτιο βίντεο με οικογενειακές στιγμές που κάηκαν».

Μάλιστα, όπως τόνισε η Ελπίδα Τόκα, ο μπαμπάς της στην αρχή δεν της έλεγε τίποτα για να μην την στενοχωρήσει.

Η ίδια όπως τόνισε, πήγε στους αγώνες με ρούχα που της  έδωσε η Ομοσπονδία και ο Σέγας.

Τα μετάλλιά της, μπορεί να κάηκαν όχι όμως και τα όνειρά της, αφού όπως τόνισε, στόχος της είναι να πάει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

Tags: