Η καλλονή πριγκίπισσα που ξέρει να γερνάει

Η Καρολίνα, γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1957 στο παλάτι του Μονακό. Το όνομά της είναι Καρολίνα Λουίζα Μαργαρίτα Γκριμάλντι και είναι η πρωτότοκη κόρη του Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και της Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι. Ως μεγαλύτερη αδελφή του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β΄, βρισκόταν στην πρώτη θέση της γραμμής διαδοχής του μονεγασκικού θρόνου από το 1957 ως το 1958 και ξανά από το 2005 μέχρι το 2014, όταν και γεννήθηκε ο ανιψιός της Πρίγκιπας Ιάκωβος.

Κατά την παιδική της ηλικία έμεινε ένα διάστημα στο σπίτι των παππούδων της στη Φιλαδέλφεια. Σε μια συνέντευξη για το περιοδικό People τον Απρίλιο του 1982, λίγο πριν από το θάνατό της, η Γκρέις περιέγραψε την Καρολίνα και την Στεφανία ως ζεστές, φωτεινές, διασκεδαστικές, έξυπνες και ικανές κοπέλες. Η μητέρα της πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 1982, εξαιτίας αυτοκινητιστικού ατυχήματος.

Η Καρολίνα αποφοίτησε από το λύκειο το 1974 έχοντας λάβει τιμητικές διακρίσεις. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, όπου πήρε πτυχίο στην φιλοσοφία και ακολούθησε μαθήματα ψυχολογίας και βιολογίας.Φοίτησε, επίσης, και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού. Μιλάει άπταιστα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά.

Η Καρολίνα έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ο πρώτος σύζυγός της, ήταν ο Φιλίπ Ζουνό, ένας Παριζιάνος τραπεζίτης. Παντρεύτηκαν στο Μονακό με πολιτικό γάμο στις 28 Ιουνίου 1978 και με θρησκευτικό στις 29 Ιουνίου 1978. Το ζευγάρι χώρισε χωρίς να έχει αποκτήσει παιδιά στις 9 Οκτωβρίου 1980. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Στέφανο Κασιράγκι, ένας αθλητής και γιος Ιταλού μεγιστάνα. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις 29 Δεκεμβρίου 1983 στο Μονακό και απέκτησαν τρία παιδιά: τον Αντρέα Κασιράγκι στις 8 Ιουνίου 1984, την Σαρλότ Κασιράγκι στις 3 Αυγούστου 1986 και τον Πιερ Κασιράγκι στις 5 Σεπτεμβρίου 1987. Ο Στέφανο Κασιράγκι σκοτώθηκε σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος το 1990, σε ηλικία 30 χρόνων.

Ο τρίτος και σημερινός σύζυγος της Καρολίνας είναι ο Ερνέστος Αύγουστος Ε', επικεφαλής του Οίκου του Αννόβερου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Μονακό στις 23 Ιανουαρίου 1999 και απέκτησε μια κόρη, την Αλεξάνδρα στις 20 Ιουλίου 1999.

Το 2009 αναφέρθηκε στον τύπο ότι η Καρολίνα βρισκόταν σε διάσταση από τον Ερνέστο Αύγουστο και ότι είχε μετακομίσει στο Μονακό. Τον Ιανουάριο του 2010 δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες με τον Ερνέστο Αύγουστο να φιλάει μια γυναίκα, η οποία δεν ήταν η Καρολίνα, οδηγώντας σε όργιο φημών.

Η Καρολίνα του Μονακό δεν έχει κάνει καμία πλαστική επέμβαση και στα 60 της χρόνια ο χρόνος πέρασε πάνω της. Είναι ιδιαίτερα κομψή, πολύ αδύνατη, συχνάζει σε πασαρέλες μόδας και έχει υψηλές φιλίες σε όλον τον κόσμο.

 

*φωτο: APIMAGES

 

Επιμέλεια: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Tags: