Ο άνδρας με το ελληνικό όνομα που μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου, κατατροπώνοντας τον Μπιλ Γκέιτς  

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου δεν φιγουράρει πια  ο Μπιλ Γκέιτς, αλλά ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή.

Ο Τζεφ που πήγε στο πανεπιστήμιο του Πρίστον και πήρε πτυχίο μηχανικής συνέλαβε  την ιδέα της Amazon, μετοχή που μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο εκτοξεύθηκε άνω των 15 δολαρίων κάνοντάς τον πάμπλουτο.

Η περιουσία του 53χρονου ξεπερνά τα 90 δις. ευρώ, ενώ του Μπιλ Γκέιτς υπολογίζεται στα 89 δις. Ευρώ.

Ποιος είναι όμως ο Τζεφ Μπέζος;

Ο Τζεφ Μπέζος γεννήθηκε 19 Ιανουαρίου 1964 στην πόλη Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Ο μπαμπάς του ήταν μόλις 19 χρόνων όταν άφησε την μητέρα του που ήταν ανήλικη. Παντρεύτηκαν όταν φοιτούσαν ακόμα στο λύκειο. Ο πατέρας του ξενυχτούσε και έπινε με αποτέλεσμα ο γάμος σύντομα να διαλυθεί.

Δεκαεπτά μόνο μήνες έμειναν μαζί οι γονείς του και μετά η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Μιγκέλ Μπέζο ο οποίος υιοθέτησε τον Τζεφ και του έδωσε το επίθετό του.

Άρα ο Τζεφ Μπέζος δεν είχε ελληνικές ρίζες αλλά πήρε το επίθετο από τον πατριό του που είχε μακρινή καταγωγή από την Ελλάδα. Ο Τζεφ γνώρισε τον πατέρα του πριν από τρία χρόνια.

Ο Μπέζος ίδρυσε την Amazon στο γκαράζ του σπιτιού του. Την ιδέα την συνέλαβε το 1995 σε ένα ταξίδι  που έκανε από το Σιάτλ στη Νέα Υόρκη  . Εκεί έγραψε τους βασικούς άξονες ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μια εταιρεία που θα πουλούσε βιβλία μέσω διαδικτύου.

Ο Τζεφ παράτησε τη δουλειά του και έκανε το γκαράζ του σπιτιού του ηλεκτρονικό κατάστημα. Το  ηλεκτρονικό κατάστημα ονομάστηκε Amazon. Η πιο άσχημη στιγμή στη ζωή του ήταν το 2003 όταν παραλίγο να πεθάνει σε αεροπορικό ατύχημα.

Tags: