Η ζαρωμένη επιδερμίδα μιας 26χρονης την έκανε γνωστό μοντέλο

Μπορεί να είναι 26 ετών, αλλά σίγουρα κοιτώντας τη νομίζεις ότι είναι μεγαλύτερη.

Πρόκειται για τη Sara Geurts, από τη Μινεσότα. Μοντέλο στο επάγγελμα, διαγνώστηκε σε ηλικία 10 ετών με μια σπάνια δερματική πάθηση, τη «Dermatosparaxis Ehles-Danlos Syndrome», που εμποδίζει την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Η Sara δεν είδε την πάθησή της ποτέ σαν πρόβλημα. Αντιθέτως, θεωρεί ότι αυτή την κάνει να ξεχωρίζει από τη μάζα.

«Το δέρμα μου ήταν η μεγαλύτερή μου ανασφάλεια, αλλά τώρα σκέφτομαι ότι είναι το ωραιότερο πράγμα που έχω (...) Κάθε ατέλεια που έχεις λέει μια ιστορία για σένα και το ποιος είσαι, για την μάχη που έχεις δώσει και το ταξίδι που έχεις κάνει» περιγράφει η ίδια.

Σήμερα, η Sara ζει στο Λος Άντζελες και στοχεύει στο να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου για τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς. Για πρώτη φορά, μίλησε για το πρόβλημά της το 2015, στο πλαίσιο ενός project αφιερωμένο στις γυναικείες ατέλειες, με τίτλο «Love Your Lines» (Αγάπησε τις γραμμές σου). Το βίντεο στο οποίο διηγείται την ιστορία της ξεπέρασε εύκολα και γρήγορα τα 2 εκατομμύρια views.

«Θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα τρομάξουν μαζί σου. Είσαι διαφορετικός. Ο κόσμος δεν ξέρει πώς να αντιδράσει ή πώς να αποδεχθεί κάποιον που δεν ακολουθεί το πλήθος. Δεν είναι συνηθισμένοι σε κάποιον που δεν προσπαθεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους. Έτσι, αντί να στηρίξουν την διαφορετικότητά σου, θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι περίεργος ή καταστραμμένος» αναφέρει η Sara, συγκινώντας και περνώντας το δικό της μήνυμα. 

Tags: