Συγκέντρωσε 19.574 μόρια και έγινε δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ!

Ένα κορίτσι από τα Χανιά της Κρήτης, η Κορίνα Διγαλάκη ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.574 μόρια! Εκτός όμως από την επιτυχία της στις πανελλήνιες και την εισαγωγή της σε ελληνικό ΑΕΙ, έγινε δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η Κορίνα έδωσε πανελλήνιες και κατοχύρωσε μια θέση σε ελληνικό πανεπιστήμιο για παν ενδεχόμενο, αν και πρόκειται να φοιτήσει στο ΜΙΤ.

Όπως είπε η ίδια στο Flashnews.gr:

«Έκανα την αίτησή μου αρχές Φθινοπώρου και έμαθα από τον Δεκέμβριο ότι με πήραν. Το σύστημα δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που εισάγονται παιδιά στο πανεπιστήμιο μόνο αν έχουν συγκεντρώσει από μια βαθμολογία και πάνω.

Εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ολοκληρωμένα, κοιτάνε το άτομο σαν σύνολο, σαν προσωπικότητα και σαν πορεία. Η διαδικασία περιλαμβάνει και συνέντευξη. Υπάρχουν απόφοιτοι του ΜΙΤ που ζουν στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνοι για τις συνεντεύξεις των παιδιών».

Αν και δεν έχει καταλήξει ακόμα στις σχολές και τους τομείς που θα επιλέξει, τείνει ήδη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, είπε:

«Στην Ελλάδα θα επιλέξω στο μηχανογραφικό πρώτη, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο ΜΙΤ, έχει ένα χρόνο που κάνουν γενικά μαθήματα και επιλέγουν μετά εξειδίκευση. Εγώ πιθανόν θα επιδιώξω διπλό πτυχία σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών».

Η Κορίνα Διγαλάκη έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς όπως στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.

Πηγή: flashnews