Η 15χρονη ΗΡΩΙΔΑ της Βρίσας που έσωσε τα τρία αδέλφια της 

Μέσα στα χαλάσματα της Βρίσας, στον πανικό και στην απελπισία, ένα κορίτσι 15 χρόνων βρήκε τη δύναμη και το θάρρος… να σώσει τα τρία της αδέλφια, από το σπίτι τους που διαλυόταν.

«Η μεγάλη μου κόρη έσωσε τα άλλα τρία αδέλφια της την ώρα που ο σεισμός ταρακουνούσε ολόκληρο το σπίτι μας» αποκαλύπτει στη Real News  η μητέρα της Σοφίας Νταούτη.

Τα αδέλφια της Σοφίας εκείνη την ώρα ξάπλωναν στα κρεβάτια τους που ήταν στον δεύτερο όροφο της διώροφης κατοικίας τους. Οι γονείς τους έλειπαν από το σπίτι. Όταν ξεκίνησε η ισχυρότατη δόνηση, το πρώτο μέλημα της 15χρονης ηρωίδας ήταν να μην εγκαταλείψει τα αδέλφια της. Έτσι ανέβηκε στον δεύτερο από την εσωτερική σκάλα, η οποία έχει αντέξει στα Ρίχτερ και πήρε αγκαλιά την 11χρονη αδελφή της Άννα που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και την έβγαλε στο δρόμο. Στη συνέχεια ξανανέβηκε στο σπίτι και πήρε από το χέρι τα δίδυμα αδελφάκια της, 9 ετών, την ώρα που το σπίτι τους διαλυόταν.

«Αγαπώ πολύ τα αδέλφια μου και δεν μπορούσαν να τα αφήσω αβοήθητα κι ας είχα φοβηθεί πολύ από το σεισμό. Όταν αγαπάς κάποιον πολύ, έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πάντα» δηλώνει η 15χρονη Σοφία.

Η μητέρα τους όταν έφτασε εκεί, είδε μέσα στη σκόνη τα παιδάκια της κατατρομαγμένα, αλλά ευτυχώς ζωντανά. «Ήταν σαν να έχει γίνει πόλεμος. Όμως τα παιδιά μας επέζησαν και αυτό το χρωστάω στη Σοφούλα μας» δήλωσε η μητέρα της. 

Tags: