Ήρθε πρώτος στον διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με σκορ 100%

Ο 12χρονος Μανώλης, που μεγαλώνει και διαπρέπει χάρη στην αγάπη και τη φροντίδα της πολύτεκνης οικογένειας του Χαμόγελου του Παιδιού, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Ο χαμηλών τόνων έφηβος, ήρθε πρώτος στον διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με σκορ 100%!

«Ο Μανώλης μας, ξεχώρισε για την αξία του. Διέπρεψε με το καλύτερο σκορ σε έναν διαγωνισμό με απαιτήσεις ανάμεσα σε δεκάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», αναφέρει στo star.gr, η «ψυχή» του Συλλόγου, ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο 12χρονος έμαθε για την επιτυχία του όταν επέστρεψε από το σχολείο στο σπίτι του Χαμόγελου στα Μελίσσια! «Το κλίμα ήταν γιορτινό. Όλοι του λέγαμε με ενθουσιασμό μπράβο και τον αγκαλιάζαμε. Εκείνος αρχικά δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι αυτό που είχε καταφέρει. Πρόκειται για ένα παιδί προσγειωμένο. Μάλιστα η δασκάλα του την ημέρα της τελετής βράβευσης μου είπε: “O Mανώλης δεν έχει μόνο ταλέντο αλλά είναι ένα πολύ καλό παιδί”», προσθέτει ο κύριος Γιαννόπουλος, συμπληρώνοντας πως όλοι στο Χαμόγελο χάρηκαν με την επιτυχία του όπως θα χαίρονταν και για το δικό τους παιδί!

Ο νεαρός που όπως λέει δεν είναι τόσο καλός στα άλλα μαθήματα, δεν θέλει να γίνει μαθηματικός αλλά να ασχοληθεί με τον στίβο. «Είναι πάρα πολύ καλός στο στίβο! Αυτό είναι το όνειρό του. Βέβαια ένας σωστός γονιός πρέπει να πει στο παιδί του ότι προτεραιότητα έχει η μόρφωση του»!

Όσο για το ποιος παρότρυνε τον 12χρονο να πάρει μέρος στο εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό; «Η εθελόντρια δασκάλα του», μας απαντά ο κύριος Γιαννόπουλος, τονίζοντας όμως πως στο Χαμόγελο δεν είναι μόνο ένας που νοιάζεται για τα παιδιά αλλά όλοι!

«Σε ένα σπίτι θα υπάρξει ο παιδαγωγός, ο κοινωνικός λειτουργός, ο ψυχολόγος, οι εθελοντές μας που διαβάζουν τα παιδιά, η εκπαιδευτικός που έχει το συντονισμό της εκπαίδευσης τους. Είναι έργο όλων η προσπάθεια κάλυψης όλων των αναγκών των παιδιών και κυρίως των ψυχικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

«Για να ξεχωρίσει ένα παιδί για τις δυνατότητές του πρέπει σαν κοινωνία να του δίνεις ευκαιρίες. Αυτό ακριβώς κάνουμε εμείς στο Χαμόγελο του Παιδιού.  Τους δίνουμε την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη  φρίκη της συνέχισης της παραμέλησης και της εγκατάλειψης. Επίσης τους παρέχουμε τη δυνατότητα από τη μία να είναι ισότιμοι στην κοινωνία και από την άλλη να γίνουν στη ζωή τους αυτό που θέλουν», σημειώνει ο ίδιος.

Τέλος, ο κύριος Γιαννόπουλος αναφέρεται στο ημερολόγιο του γιου του, του μικρού Αντρέα στο οποίο έγραφε πριν 21-22 χρόνια: «Άσπρα, μαύρα, μια χαρά παιδιά είναι όλα κι αξίζουν ένα χαμόγελο». «Αυτό είναι το μήνυμα του ιδρυτή του Χαμόγελου και αποτελεί οδηγό για όποιον νοιάζεται τον συνάνθρωπό του»…

 

*φωτο: Καθημερινή

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

Tags: