Ο 27χρονος με την start-up που φέρνει τη γυμναστική στο γραφείο

Αλήθεια πως θα σας φαινόταν αν μέσα στο ωράριο της εργασίας σας, κάνατε διάλλειμα για να παρακολουθήσετε μαθήματα yoga, pilates ή αερόβιας γυμναστικής και γεμάτοι ενέργεια επιστρέφατε στα καθήκοντά σας; Μπορεί να φαντάζει ονειρικό, όμως στην Ελλάδα της κρίσης και της αυξανόμενης ανεργίας υπάρχει χώρος για νέες καινοτόμες ιδέες! Έτσι ο 27χρονος Δημήτρης Φράγκος, personal trainer και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής ίδρυσε την πρώτη ελληνική start-up εταιρεία που καλύπτει την ανάγκη κάποιων επιχειρήσεων να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το ευ ζην των εργαζομένων τους!

Το  Fitness 4Business, όπως δήλωσε στο star.gr ο 27χρονος Αιγιώτης, «προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εταιρικό wellness πακέτο, εντάσσοντας την άσκηση στο γραφείο, την διατροφή αλλά και την χαλάρωση των εργαζομένων. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών μπορούμε να καλύψουμε την τάση της κάθε εταιρίας προς την wellness εμπειρία σαν να είναι μοναδική. Σκοπός της Fitness 4Business είναι να εισάγει ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες ευεξίας στο εταιρικό περιβάλλον».

 «Οι συνεργάτες της Fitness4Business έρχονται στο χώρο της εταιρίας και σύμφωνα με την κουλτούρα αυτής παρέχουμε τέσσερις βασικές corporate wellness υπηρεσίες: ποικιλία ομαδικών εταιρικών προγραμμάτων (Pilates, yoga, cross training, cardio), δημιουργία εταιρικού running club, παροχή εταιρικού μασάζ και συμβουλευτική σε θέματα διατροφής».

Ο 27χρονος Δημήτρης Φράγκος

 

«Ήθελα να κάνω το fitness προσιτό στους εργαζομένους που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο»

«Αφού αποφοίτησα από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδικότητα στο sports management,  ξεκίνησα να μοιράζομαι τα μυστικά του Fitness δουλεύοντας σε κατασκηνώσεις, γυμναστήρια και ξενοδοχεία. Ο λόγος που δημιούργησα την Fitness 4Business, είναι γιατί αφουγκραζόμενος τις αυξανόμενες ανάγκες των εργαζομένων μαθητών μου για ελεύθερο χρόνο, ήθελα να κάνω το fitness προσιτό σε αυτούς», τονίζει ο 27χρονος.

Στόχος της εταιρείας είναι, όχι μόνο να εντάξουμε το fitness στη ζωή των εργαζομένων, αλλά να προσφέρουμε μια ολιστική εμπειρία ευεξίας στον εργασιακό χώρο, αλλάζοντας την νοοτροπία  του κάθε εργαζομένου ξεχωριστά.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι ανοιχτές σε νέες ιδέες παρά την κρίση 

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις νοιάζονται πια για την εταιρική τους εικόνα και θέλουν να φροντίσουν το αίσθημα της αφοσίωσης των υπαλλήλων τους. Ήδη αρκετές εταιρίες κατευθύνονται προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων», αναφέρει ο Δημήτρης στο star.gr.

Πιο αποδοτικοί οι εργαζόμενοι που γυμνάζονται

 «Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι μέσα από την άσκηση στο γραφείο: Μειώνονται οι μέρες απουσίας με ασθένεια κατά 1/3 και παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους δείκτες της παραγωγικότητας.

Επιπλέον, οι σχέσεις μεταξύ των μελών μίας ομάδας συσφίγγονται και εμπεδώνονται στα πλαίσια του επαγγελματικού περιβάλλοντος (team building), μειώνεται το αίσθημα του στρες στο σύνολο της ομάδας και αυξάνεται η ευγενής άμιλλα των εργαζομένων. Τέλος οι εργαζόμενοι εξοικονομούν  ελεύθερο χρόνο από τις μετακινήσεις τους στο χώρο άσκησης».

 

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

 

 

Tags: