Ο τραγουδιστής… έπαθλο του Survivor

 

H κόντρα Ελλάδας - Τουρκίας αναβιώνει, αυτή τη φορά σε ριάλιτι και συγκεκριμένα στο Survivor.

Σάκης Τανιμανίδης και Acun Ilicali ανακοίνωσαν σε Έλληνες και Τούρκους παίκτες ότι θα διαγωνιστούν μεταξύ τους και το έπαθλο αναμένεται να είναι… χορταστικό και λαμπερό!

Συγκεκριμένα, η νικήτρια ομάδα θα περάσει μια εβδομάδα στο θέρετρο της Αλικαρνασσού ή την Μύκονο, ενώ τους περιμένει και ένα λουκούλλειο γεύμα υπό τους ήχους της μουσικής και της φωνής του 70χρονου τραγουδιστή.

Ποιος είναι όμως ο τραγουδιστής – έπαθλο του Survivor;

Πριν από 70 χρόνια ακούστηκε το πρώτο του κλάμα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Έλληνας μπαμπάς και η Αρμένισσα μητέρα έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας που κρατούσαν στην αγκαλιά τους τον (μικρό τοτε) Fedon.

Μεγαλώνοντας έγινε ένας από τους πλέον δημοφιλείς τραγουδιστές της γειτονικής χώρας, αλλά και ένας «άνθρωπος – σύμβολο» της ελληνοτουρκικής φιλίας, μιας και έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα.

Αν και στη χώρα μας δεν είναι γνωστό το όνομά του, ο Fedon, που μιλάει και τραγουδάει ακόμα στα ελληνικά, είναι μεγάλο όνομα στην Τουρκία. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο λόγος που ο Τούρκος παραγωγός Acun Ilicali να τον επιλέξει για να εμφανιστεί στο Survivor.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στον κινηματογράφο το 1972. Το 1987 άνοιξε εστιατόριο στην Πόλη που ονόμασε ZORMPA και το οποίο άφησε ιστορία. Από το 1991 ξεκίνησε το τραγούδι και έκτοτε σημειώνει μεγάλη επιτυχία ως τραγουδιστής. 

Μάλιστα, έχει τραγουδήσει και μαζί με την Άντζελα Δημητρίου το 2000 όταν η «Λαίδη» του ελληνικού τραγουδιού είχε πάει να κάνει συναυλίες στη γειτονική χώρα. 

Tags: