Ιδρυτής του Taste Lemnos: Όταν οι τουρίστες γίνονται ντόπιοι

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου είναι γέννημα θρέμμα της Λήμνου και «τρέφει» μεγάλη αγάπη για το νησί του…., τη γαστρονομία του, την ιστορία του, τις καταγάλανες θάλασσές του, τους ανθρώπους του! Αυτή του η «αδυναμία» τον έκανε να δημιουργήσει το Taste Lemnos για το οποίο μίλησε αποκλειστικά στο star.gr.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα παροχής πακέτων βιωματικού τουρισμού με έμφαση στη γαστρονομία όπου έρχεσαι σε επαφή με ντόποιους και μέρη που μόνος σου δεν θα μπορούσες να ανακαλύψεις! «Ξεκίνησε το 2014 στο Μούδρο της Λήμνου και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πάνω από 450 μοναδικούς επισκέπτες του νησιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Ο Αλέξανδρος αναφέρεται στις υπηρεσίες του Taste Lemnos σημειώνοντας: «Μπορεί κανείς να γνωρίσει τη Λήμνο μέσα από τη γαστρονομία και τους ανθρώπους της με ένα ξεχωριστό και διαδραστικό τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Μαθήματα μαγειρικής με ντόπια νοικοκυρά, γευσιγνωσία κρασιών και τοπικών προϊόντων, pic nic στο ηλιοβασίλεμα αλλά και Ιππασία ή μαθήματα κεραμικής για μικρούς και μεγάλους».

 

Όσο για το πώς ξεκίνησε σαν ιδέα;

«Η ιδέα ξεκίνησε από την απόφαση μου να εξελίξω το τουριστικό γραφείο της μητέρας μου και την ίδια στιγμή να βελτιώσω τις παρεχόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας για τους επισκέπτες της Λήμνου. Η έμφαση στη γαστρονομία ήρθε λόγω της αγάπης μου για το φαγητόΠροέρχομαι από μια οικογένεια που είχαμε πολύ έντονο το στοιχείο της φιλοξενίας. Και η μητέρα μου και η γιαγιά μου αποτέλεσαν τη πηγή έμπνευσής μου.

Ήθελα με λίγα λόγια αυτό το συναίσθημα της φιλοξενίας και της περιποίησης που βίωναν οι φίλοι μας στο σπίτι μας, να το βιώσει και οποιοσδήποτε επισκέπτης έρθει στη Λήμνο.

Με ενέπνευσαν όμως και οι πελάτες του τουριστικού μας γραφείου, καθώς μας έδιναν το feedback. Μας έλεγαν τί έλειπε από τη Λήμνο. Όλα αυτά τα έλαβα υπ’ όψιν μου στη δημιουργία του Taste Lemnos

Ήθελα όσοι έρχονται στο νησί να απολαμβάνουν αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας», αναφέρει ο Αλέξανδρος στο star.gr.

Ο ιδρυτής του Taste Lemnos, σπούδασε λογιστική αλλά παρ’ όλ’ αυτά το όνειρό του ήταν να κάνει τη δική του επιχείρηση«Έχω μια φιλοσοφία για το συγκεκριμένο θέμα. Οι σπουδές διαρκούν ένα πολύ συγκεκριμένο διάστημα στη ζωή μας και πολύ πιθανό στα 18 μας να μην έχουμε επιλέξει το επάγγελμα των ονείρων μας. Αυτό δε θα πρέπει να αποτελεί δέσμευση για το υπόλοιπο της ζωή μας. Επίσης οι άνθρωποι εξελισσόμαστε και αλλάζουν τα θέλω μας και οι ανάγκες μας. Έτσι στη δική μου περίπτωση, κράτησα τη χρήσιμη γνώση της λογιστικής και ακολούθησα αυτό που με γεμίζει και με γοητεύει: η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός - φιλοξενία και η γαστρονομία», σημειώνει.

Αλήθεια όμως γιατί κατά τη γνώμη του πρέπει κάποιος να επιλέξει αυτά τα βιωματικά πακέτα τουρισμού;

«Ο επισκέπτης της Λήμνου που θα επιλέξει μια εμπειρία Taste Lemnos, έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ντόπιους ανθρώπους, να επισκεφθεί ξεχωριστά σημεία του νησιού, που μόνος του θα ήταν δύσκολο να τα βρει, να γευθεί ξεχωριστές γεύσεις και να έχει μια προσωποποιημένη και αυθεντική φιλοξενία λόγω της φιλοσοφίας μας άλλα και των μικρών ομάδων εμπειρίας που δημιουργούμε ( Max 8-10 άτομα)».

Όσο για τις τιμές των πακέτων ξεκινούν από 18 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 65-70 κατά άτομο ανάλογα τη διάρκεια, και τις επιλογές του πελάτη στη περίπτωση των tailor made πακέτων. Τα πακέτα είναι διαθέσιμα από μέσα Απριλίου μέχρι και αρχές Οκτωβρίου. Κατόπιν επικοινωνίας είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. 

Στο οινοποιείο Χατζηγεωργίου δοκιμάζοντας τα υπέροχα πολυβραβευμένα κρασιά (Στην πάνω φώτο με την Πωλίνα Χατζηγεωργίου).

 

Οι αξίες και το όραμα του Taste Lemnos

«Το όραμα του Taste Lemnos είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας σε κάθε ένα επισκέπτη της Λήμνου που θέλει να βιώσει την αυθεντικότητα του ξεχωριστού μας νησιού με συνέπεια, ειλικρίνεια και σεβασμό στις ανάγκες του», λέει ο Αλέξανδρος.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

«Το 95% των πελατών μας είναι από χώρες το εξωτερικού. Οι πελάτες δείχνουν να το απολαμβάνουν και το πιο σημαντικό να αποκτούν μια πιο ουσιαστική σχέση με το νησί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του Taste Lemnos.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου απαντά και στο αν υπάρχει συνταγή της επιτυχίας

«Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας όταν συμμετέχει ο ανθρώπινος παράγοντας. Αυτό που για μένα είναι σπουδαίο είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη, η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, η ανταμοιβή και ευχαρίστηση μου στο τέλος της ημέρας».

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

Tags: