Η Αυστραλή βουλευτής που θήλασε το μωρό της μέσα στη Βουλή

Η Λαρίσα Ουότερς είναι ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων της Αυστραλίας και πριν από τρεις μήνες έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της. Μετά από τρεις μήνες λοιπόν επέστρεψε στα καθήκοντά της στην ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας παρέα αυτή τη φορά όμως με την μόλις 11 εβδομάδων Άλια Τζόι.

Μάλιστα δεν δίστασε να θηλάσει το μωρό της μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας του σώματος και να στείλει το μήνυμά της στις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά διστάζουν.

 

 

«Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου Άλια είναι το πρώτο μωρό που το θήλασαν στην ομοσπονδιακή βουλή. Χρειαζόμαστε περισσότερες #γυναίκες & γονείς στη βουλή», έγραψε η Ουότερς στο Twitter και ανέβασε μια φωτογραφία της από την ώρα που θήλαζε την κόρη της.

Λίγο αργότερα μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία της Αυστραλής βουλευτίνας Κρίστι Μάρλαν, την οποία το 2003 απέβαλαν από τη βουλή της Βικτώρια γιατί κι εκείνη θήλασε την μόλις 11 ημερών τότε κόρη της, Σάρλοτ.

 

«Ιδού η Κρίστι Μάρσαλ πριν την αποβάλουν απ’ τη βουλή της Βικτόρια επειδή θήλασε το 11 ημερών μωρό της. Πόσο έχουμε προχωρήσει!»

Η κίνηση της Ουότερς έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συναδέλφους της στη βουλή με την Κέιτι Γκάλαχερ, ηγετικό στέλεχος των Εργατικών να τονίζει ότι η ενέργειά της συνιστά ένα ορόσημο για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

Πάντως το θέμα του δημόσιου θηλασμού παραμένει ταμπού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πέρσι η Ισπανίδα βουλευτής των Podemos, Καρολίνα Μπεσκάνσα δέχθηκε σκληρή κριτική γιατί θήλασε το μωρό της μέσα στη βουλή.
 

Tags: