Ο Αιγιώτης μαθητής που εντυπωσιάσε τη NASA με τις γνώσεις του!

Περήφανους μας έκανε ο Μιχαήλ-Άγγελος Πιερράτος, μαθητής της Β’ τάξης στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Ο 16χρονος δοκίμασε τις γνώσεις του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστροφυσικής και Αστρονομίας που διοργάνωσε η Ένωση Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Διαστήματος στο Βόλο και τώρα ετοιμάζεται για ταξίδι και σεμινάριο στη NASA!

Αρχικά, στον διαγωνισμό που έγινε αρχές Φεβρουαρίου, κατέλαβε την 4η θέση πανελλαδικά και προκρίθηκε στους 30 πρώτους, για να ακολουθήσει προ διμήνου, η επιτυχής δοκιμασία για τη στελέχωση της 10μελούς ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστροφυσικής στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο.

Τώρα ετοιμάζεται για ταξίδι και σεμινάριο στη NASA, διάρκειας μια εβδομάδας, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μεταξύ των πρώτων 10 και σε σεμινάρια στην Εταιρεία Αστροφυσικής στον Βόλο.

«Στο Βόλο διαγωνίστηκαν παιδιά από όλη την Ελλάδα και επέλεξαν τους 30 πρώτους με την καλύτερη βαθμολογία. Ακολούθησε η δεύτερη φάση, όπου επέλεξαν τους 10 πρώτους που θα στελεχώσουν την ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστροφυσικής που θα διαγωνιστεί με άλλες ομάδες παιδιών από όλο τον κόσμο στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο. Εκεί θα διαγωνιστούμε και ατομικά αλλά και συνολικά σαν ελληνική ολυμπιακή ομάδα», λέει στο star.gr ο Μιχαήλ-Άγγελος Πιερράτος.

«Αστροφυσική είναι η επιστήμη που μελετά τον κόσμο, το σύμπαν και την εξέλιξή του, την αρχή και το τέλος του… Εγώ από μικρός είχα την περιέργεια για τον κόσμο και συζητούσα με τον πατέρα μου που είχε κάποιες γνώσεις στο θέμα. Άρχισα να ρωτάω όλο και περισσότερα. Και έτσι άρχισα να διαβάζω πολλά βιβλία, κάποια από τα οποία είναι και Πανεπιστημιακού επιπέδου», προσθέτει στην συνέχεια τονίζοντας πως στόχος του είναι να περάσει στο Φυσικό και στην συνέχεια να κάνει ένα μεταπτυχιακό στην Αστροφυσική.

Οι συμμαθητές του είναι ενθουσιασμένοι ενώ στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η οικογένειά του. «Οι γονείς μου που με εμπνέουν σε ό, τι κάνω καθώς επίσης και η 20χρονη αδερφή μου, με στηρίζουν και προσπαθούν να με βοηθήσουν», υπογραμμίζει ο Μιχαήλ Άγγελος δίνοντας στα νέα παιδιά μια συμβουλή: «Να προσπαθούν να πετύχουν σε αυτό που αγαπούν και να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια».

Στο star.gr μίλησε όμως και ο υποδιευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, κύριος Ανδρέας Κουνάβης. «Ο Μιχαήλ-Άγγελος είναι άριστος μαθητής. Αισθανόμαστε περήφανοι που έχουμε έναν τέτοιον μαθητή. Και να μην ξεχνάμε πως τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να ασχολούνται με εξωσχολικές δραστηριότητες. Γιατί η Αστροφυσική δεν διδάσκεται πια στα σχολεία ενώ παλιότερα ήταν μάθημα επιλογής. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο αυτό που πέτυχε ο Μιχαήλ-Άγγελος. Φαντάζεστε το ενδιαφέρον του μαθητή και το χρόνο που καταβάλλει για να φτάσει στο επίπεδο αυτό. Να προσθέσω πως ο συγκεκριμένος φοιτητής είναι πολυπράγμων αλλά δεν θέλει να μιλάει πολύ για τον εαυτό του. Μιλάει με τις πράξεις του και πάντα πετυχαίνει τους στόχους του. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

 

*Aκούστε ένα απόσπασμα όσων είπε ο Μιχαήλ-Άγγελος στο star.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το star.gr στο Aίγιο: Το ωραιότερο «μπαλκόνι» στον Κορινθιακό μια «ανάσα» από την Αθήνα

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

Tags: