Ο Έλληνας φωτογράφος που πέτυχε παγκόσμια διάκριση 

Ο Έλληνας φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης, είναι ο νικητής του βραβείου του Ανοιχτού Διαγωνισμού της κατηγορίας «Στον Δρόμο» των Sony World Photography Awards 2017, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο. Η φωτογραφία του, με τίτλο «Οι πρωταγωνιστές του Halloween» (‘Halloween Protagonists’), του χάρισε, επίσης, την πρώτη θέση του Εθνικού βραβείου για την Ελλάδα, ενός παγκόσμιου προγράμματος που επιβραβεύει τις καλύτερες φωτογραφίες για περισσότερες από 60 χώρες.

Ο Κωνσταντίνος, ένας 29χρονος φωτογράφος που ζει στην Αθήνα, επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 105.000 συμμετοχές για το βραβείο του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Είναι ένας από τους δέκα νικητές των κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017. Κάθε νικητής θα λάβει μια φωτογραφική μηχανή Sony α7 II με ένα σετ φακών και θα διαγωνιστεί με τους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών για να κερδίσει τον σημαντικό τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς» των SWPA, δηλαδή ένα ταξίδι στην τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Λονδίνο, καθώς και το χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000$ (USD).

Η φωτογραφία του «Halloween Protagonists», που εντυπωσίασε τους κριτές, είναι ένα στιγμιότυπο από την παρέλαση για τη γιορτή του Halloween που πραγματοποιήθηκε στο Village της Νέας Υόρκης το 2016.

Η ασπρόμαυρη εικόνα με το χαμόγελο του Τζόκερ καταφέρνει να μεταφέρει με έναν μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα σε μία από τις διασημότερες παρελάσεις του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο. 

H νικητήρια φωτογραφία του Κωνσταντίνου θα φιλοξενηθεί στην έκθεση Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition, στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 21 Απριλίου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των νικητών όλων των κατηγοριών, μέχρι τις 7 Μαΐου.

Δείτε τί είπε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου LIVEU.