Βρέθηκε ζωντανός μετά από 47 μέρες χαμένος σε δάσος του Νεπάλ

Με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας μοιάζει η ιστορία του 21χρονου Liang Sheng yueh από την Ταϊβάν, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός σε δάσος του Νεπάλ μετά από 47 ολόκληρες μέρες.

Όπως έγινε γνωστό ο 21χρονος μαζί με την 19χρονη κοπέλα του εξαφανίστηκαν πριν από επτά εβδομάδες σε απομακρυσμένη περιοχή του Νεπάλ, με τα σωστικά συνεργεία να έχουν ξεκινήσει γιγαντιαία έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ο νεαρός κατάφερε να μείνει ζωντανός παρά το γεγονός ότι είχαν ξεμείνει από τρόφιμα, όχι όμως και η κοπέλα του, η οποία πέθανε μόλις τρεις μέρες πριν τους εντοπίσει η ομάδα διάσωσης.

«Κοιμόταν όταν τους βρήκαμε. Ξύπνησε αφού μας άκουσε. Εκπλαγήκαμε που τον βρήκαμε ζωντανό. Μας είπε ότι η κοπέλα του πέθανε πριν από τρεις μέρες», είπε ένας από τους διασώστες.

Το ζευγάρι βρέθηκε κοντά στην περιοχή Τίπλινγκ στο βόρειο Ντχάντινγκ. Όπως είπε ο Liang προσπάθησαν να ακολουθήσουν το ποτάμι, με την ελπίδα ότι θα τους βγάλει σε κατοικημένη περιοχή, αλλά εγκλωβίστηκαν ότι έφτασαν στην άκρη ενός καταρράκτη και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν πίσω.

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Κατμαντού και μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως έκανε τόσο κρύο που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς μέσα στις 47 αυτές μέρες έχασε 30 κιλά, ενώ το πόδι του είχε μολυνθεί από ιούς.

Το ζευγάρι κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας πατάτες και μακαρόνια, όμως τα τρόφιμα τέλειωσαν νωρίς και συντηρούνταν μόνο πίνοντας νερό.