Ο Κρητικός που έκανε must το ελληνικό γιαούρτι στο Χόλιγουντ! Ταΐζει και τις Καρντάσιαν 

Μια ζωή για ταινία έχει ένας Κρητικός, ο οποίος κατέκτησε την αμερικανική αγορά με γνωστή αλυσίδα γιαουρτοπωλείων. Η πορεία του έχει τόσο ενδιαφέρον που ιντρίγκαρε ανθρώπους του Χόλυγουντ, οι οποίοι τον πλησίασαν προτείνοντας του να κάνουν φιλμ το story του.

Ο Τζόναθαν Γουίλιαμς Μαργαριτάκης, ελληνικής καταγωγής με βρετανικές ρίζες κατέκτησε το Λος Άντζελες με την επιχειρηματική του ιδέα, κάνοντας το ελληνικό γιαούρτι μόδα.

Στα νεανικά του χρόνια εργάστηκε ως μπάρμαν στην Κρήτη, όπου γνώρισε την Καναδή σύζυγο του, με την οποία απέκτησε ένα παιδί .

Σε ηλικία 28 ετών ο Τζόναθαν αποφάσισε να αφήσει την Κρήτη, προσπαθώντας μεταξύ άλλων να ξεπεράσει το μεγάλο σοκ που τάραξε τη ζωή του, όταν οι γονείς του σκοτώθηκαν ενώ επέστρεφαν στο σπίτι από τη δουλειά. 

Το 2013 ο Τζόναθαν εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι κυνηγώντας το επιχειρηματικό του όνειρο. Οι παραδοσιακές του αναμνήσεις από το γαλακτοπωλείο του θείου του στην Κρήτη τον ενέπνευσαν στη δημιουργία ενός σύγχρονου γιαουρτοπωλείου .

Σήμερα τα μαγαζιά «Go Greek» του Μαργαριτάκη είναι η πιο γνωστή αλυσίδα γιαουρτοπωλείου στο Λος Άντζελες. Ο Κρητικός και τα γιαούρτια του απασχολούν τον ξένο τύπο, ενώ πολλοί χολιγουντιανοί σταρ έχουν γευτεί τις νοστιμιές του Τζόναθαν. Ανάμεσα τους η Κένταλ Τζένερ, όλο το σόι Kαρντάσιαν και ο Λάινελ Ρίτσί.  

 

Τα «Go Greek» διαθέτουν τρία καταστήματα, εισάγουν το γιαούρτι και το μέλι από την Ελλάδα και επενδύουν τα κυπελάκια που προσφέρουν με ελληνικές ρύσεις, όπως "νους υγιής εν σώματι υγιεί".

Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του, έπαιξε η Κρητικιά γιαγιά του που ανέλαβε ρόλο μάνας και πατέρα μετά τον τραγικό χαμό των γονιών του. Μπορεί σήμερα η γιαγιά να μην ζει, κοσμεί όμως τα καταστήματα του Τζόναθαν.

Ο Τζόναθαν Γουίλιαμς Μαργαριτάκης μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» λέγοντας πως όνειρο του είναι το «Go Greek» να κατακτήσει κι άλλες ηπείρους.

«Με λογική και συναίσθημα έφτασα εδώ που έφτασα… Η γιαγιά μου, η Καλλιόπη έχει γίνει διάσημη, διακοσμεί και ομορφαίνει τα καταστήματα μας», είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός επιχειρηματίας, εκφράζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα και την Κρήτη, την οποία όπως είπε, επισκέπτεται συχνά. 

Tags: