Η νεράιδα του… Μελανσόν

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα, λέει ο σοφός λαός και αυτό φαίνεται να ισχύει και για τον Ζαν Λικ Μελανσόν, τον ακροαριστερό υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας, που οι Γάλλοι αποκαλούν «Ούγκο Τσάβες».

Η νεράιδα του Μελανσόν ονομάζεται Σοφία Σικίρου, είναι 37 χρονών και θεωρείται η κύρια υπεύθυνη για τη δημοσκοπική του άνοδο, καθώς είναι αυτή που τον… ανέβασε στα social media, του έδειξε το δρόμο για να προσεγγίσει τους νέους και τον μετέτρεψε σε… ήρωα του YouTube.

Το κοινό του πλέον στα social media όλο και μεγαλώνει, ενώ ο ίδιος προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε σε ολόγραμμα να εκφωνεί την ομιλία του ταυτόχρονα σε επτά γαλλικές πόλεις.

Και ακόμα κι αν ο Μελανσόν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, ενδεχόμενο σχεδόν βέβαιο, η 37χρονη Σικίρου είναι πλέον γνωστή ως η νέα γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας.

Η νεαρή μελαχρινή που βρίσκεται στο πλευρό του Μελανσόν είναι αλγερινής καταγωγής, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ και έκανε μεταπτυχιακά στην πολιτική επικοινωνία. Υπήρξε στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος και εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λορέν Φαμπιούς.

Όταν οι σχέσεις της χάλασαν με το κόμμα, η Σικίρου μεταπήδησε στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό βεβαία δεν την εμπόδισε να διεκδικήσει το χρίσμα από την γαλλική Δεξιά στις δημοτικές εκλογές του 2008, προκειμένου να είναι  υποψήφια σε δήμο του Παρισιού. 

Tags: