Η Ελληνοαμερικανίδα που μήνυσε το Fox News για σεξουαλική παρενόχληση

H Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Ανδριάνα- Κωνσταντίνα Τάνταρος ζητά αποζημίωση ύψους 47 εκατ. ευρώ από το κανάλι Fox News, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν, τόσο η Διευθύνουσα Σύμβουλος του καναλιού, Λάουρι Λαν, όσο και η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι, αποκάλυψαν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον παρουσιαστή Μπιλ Ο’ Ράιλι.

Η Τάνταρος καταγγέλλει τα στελέχη για μισογυνισμό και σεξισμό. Επιπλέον, η δικηγόρος μιας από τις γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς έχουν γίνει «δεκάδες» καταγγελίες, τα τελευταία 13 χρόνια, για σεξουαλική παρενόχληση στο κανάλι.

Κόρη μεταναστών από την Αιτωλοακαρνανία, η Τάνταρος είναι πολιτική αναλύτρια στο κανάλι. Παρομοίασε το κανάλι με την περίφημη βίλα των οργίων του Playboy, υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην γερουσιαστή που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της. Επεσήμανε, επιπλέον, ότι αντί οι ανώτεροί της να την προστατέψουν, αδιαφόρησαν και συνέχιζαν να καλούν τον γερουσιαστή στις εκπομπές.

Το 2016, μάλιστα, η δημοσιογράφος μήνυσε στελέχη του καναλιού, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα κακοποίησης και τώρα ζητά 47 εκατ. δολάρια μέσω του δικηγόρου της.

Ξανά το 2016, μια γυναίκα από το κανάλι αποκάλυψε ότι το 2013, ο Μπιλ Ο΄ Ράιλι της είπε ότι θα της δώσει προαγωγή, αν εκείνη τον ακολουθούσε στην πολυτελή σουίτα του, μετά από επαγγελματικό γεύμα. Εκείνη, φυσικά, αρνήθηκε.

Έκτοτε, άλλες 5 γυναίκες αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν 13 εκατ. δολάρια από στελέχη του καναλιού για να σιωπήσουν σχετικά με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση.


 

Tags: