Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που έτρεξε στην ομάδα του Γιουσέιν Μπολτ

Το περασμένο καλοκαίρι ολόκληρος ο πλανήτης υποκλινόταν στον υπεραθλητή του στίβου, τον υπέρτατο σπρίντερ, τον Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος κατέκτησε στην Ολυμπιάδα του Ρίο 9 χρυσά μετάλλια (αν και του αφαίρεσαν το ένα γιατί βρέθηκε ντοπαρισμένος ένας συναθλητής του), αποδεικνύοντας ότι είναι ο βασιλιάς του σπορ. 

Δίπλα στον άνεμο Μπολτ  πριν λίγους μήνες κατάφερε να βρεθεί μια Ελληνίδα πρωταθλήτρια και μάλιστα να τρέξει στην All Star ομάδα του σε τουρνουά που διοργανώθηκε στη Μελβούρνη.

Ο λόγος για την Αναστασία Μαρινάκου, η οποία ελέω κρίσης εγκατέλειψε με την οικογένειά της την Ελλάδα και επέστρεψε στη Μελβούρνη, όπου γεννήθηκε.

Πώς έγινε όμως και βρέθηκε η νεαρή Χαλκιδέα στο πλευρό του Μπολτ;

«Ο προπονητής μου στην Αυστραλία διοργάνωσε το συγκεκριμένο τουρνουά και ο Μπολτ επέλεξε εμένα για να συμμετάσχω στην ομάδα του», λέει στο star.gr η Αναστασία με μεγάλο ενθουσιασμό.

Φυσικά όταν έμαθε ότι θα τρέξει με τον βασιλιά των μεσαίων αποστάσεων δεν το πίστευε.

«Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε επιλέξει εμένα. Ήταν μια εμπειρία που δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ», μας λέει.

Κι αν αναρωτιέστε πώς είναι από κοντά ένας ολυμπιονίκης της κλάσης του Μπολτ, η Αναστασία είναι εδώ για να λύσει τις απορίες σας.

«Είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Έχει απίστευτο χιούμορ, κάνει χαβαλέ με όλους και είναι πολύ ευγενικός. Και μόνο που τον βλέπεις σου ανεβάζει τη διάθεση», μας λέει.

Και μη φανταστείτε ότι ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ ήταν απόμακρος και υπερόπτης απέναντι στα μέλη της ομάδας του, το αντίθετο μάλιστα.

«Μας εμψύχωνε όλους συνεχώς πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μου φώναζε συνεχώς και με έκανε να νιώσω υπέροχα. Μου έδινε απίστευτη δύναμη», λέει η Αναστασία.

Η ίδια είναι δρομέας μεσαίων αποστάσεων και ασχολείται με τον αθλητισμό τα τελευταία έξι χρόνια. Έχει ήδη βγει 4η στην Ευρώπη, 12η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 1η στα Βαλκάνια και έχει κάνει 7 πανελλήνια ρεκόρ.

Όταν τη ρωτάμε τέλος ποιο είναι το όνειρό της για το μέλλον, μετά φυσικά από την γνωριμία της με τον Γιουσέιν Μπολτ εκείνη μας απαντά:

«Θέλω να συμμετάσχω στην επόμενη Ολυμπιάδα και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στην Ευρώπη. Τότε θα είμαι απόλυτα ευτυχισμένη».

Της Ευαγγελίας Ντούρου

email: entourou@star.gr

Tags: