Ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε ΓΥΝΑΙΚΑ στα 90 του!

Στα 90 του χρόνια, ένας βετεράνος του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου πήρε τη συγκλονιστική απόφαση να…αλλάξει φύλο!

Ο Πίτερ Ντέιβις είδε πολέμους και σκληρές εικόνες. Πορεύτηκε με αυτές και δεν τις ξέχασε ποτέ.

Πλέον, όμως, στρίβοντας 180 μοίρες από τη μέχρι τώρα ζωή του, δηλώνει ότι θέλει να ονομάζεται Πατρίτσια κι ότι, αν και 90 χρόνια τώρα ζούσε ως άντρας, από την ηλικία των 3 ετών κιόλας ήξερε μέσα του ότι είναι γυναίκα.

Η εποχή που η Πατρίτσια έζησε και μεγάλωσε ήταν ιδιαίτερα εχθρική προς τα διαφυλικά άτομα. Όσοι ήταν διαφυλικοί, υποβάλλονταν σε «θεραπείες» ηλεκτροσόκ για «να γίνουν καλά», κλείνονταν σε ψυχιατρεία και εξοστρακίζονταν. Η Πατρίτσια, λοιπόν, ποτέ δεν ανοίχτηκε, ποτέ δεν παραδέχτηκε ανοιχτά την πραγματική της ταυτότητα και δεν έζησε ποτέ ως γυναίκα.

Η Daily Mirror δημοσίευσε δηλώσεις του, στις οποίες παραδέχεται ότι «γνώριζα ένα κορίτσι που το έλεγαν Πατρίτσια και ήθελα να με φωνάζουν έτσι, αλλά δεν κόλλησε». Συνέχισε, περιγράφοντας την ιστορία της ζωής του:

Σε ηλικία 21 ετών, παντρεύτηκε. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, όμως, αναγκάστηκε να ομολογήσει στη σύζυγό του την αλήθεια που είχε καλά κρυμμένη μέσα του. Εκείνη φάνηκε ιδιαίτερα ψύχραιμη και υποστηρικτική, προσφέροντας στον σύζυγό της ρούχα και χρυσαφικά για να ντύνεται σαν γυναίκα μέσα στο σπίτι. Το ζευγάρι, ιδιαίτερα δεμένο και αγαπημένο, μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης, αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό.

Η Πατρίτσια ξεκίνησε δειλά δειλά να φοράει ψιλοτάκουνα παπούτσια, κάποια παιδιά της γειτονιάς που το αντιλήφθηκαν, όμως, άρχισαν να πετούν αυγά στα παράθυρα του σπιτιού της.

Πλέον, είναι 90 ετών και, απενοχοποιημένη, ξεκίνησε τα οιστρογόνα, για να μεταβεί πιο γρήγορα κι ομαλά σε γυναίκα. Όταν μοιράστηκε αυτή της την απόφαση με την οικογένεια και τους φίλους της, οι αντιδράσεις τους ήταν, κατά κύριο λόγο, θετικές.

«Νιώθω σαν να έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου. Ζούσα ένα ψέμα» λέει, φανερώνοντας μέσα σε μια μόλις φράση όσα κουβαλούσε στην ψυχή της όλα αυτά τα χρόνια.

Η έμπνευσή της γι’ αυτό το τεράστιο βήμα ζωής ήταν η ταινία «Boy Meets Girl», στην οποία πρωταγωνιστεί μια τρανσέξουαλ γυναίκα από το Κεντάκι. Αυτή η ταινία ήταν το έναυσμα για να κάνει η Πατρίτσια αλλαγή φύλου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, βέβαια, όπως λέει και η ίδια, το ότι η κοινωνία σήμερα είναι πολύ πιο ανοιχτή από την εποχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε η Πατρίτσια, τόσο που μπορούσε να «αγκαλιάσει» την απόφασή της να γίνει γυναίκα.

Tags: