Ο γιος του αποκαλύπτει το άγνωστο πρόσωπο του "Βαρόνου της κοκαΐνης"

Τον σκοτεινό κόσμο του "βαρόνου της κοκαϊνης", Πάμπλο Εσκομπάρ, αποκαλύπτει ο γιος του. Ο Χουάν Πάμπλο, στα 40 του σήμερα, βρέθηκε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε με θέμα τη ζωή του πατέρα του.

«Ήταν πατέρας τρυφερός στο σπίτι και έξω ο μεγαλύτερος κακοποιός της εποχής του» λέει ο γιος του μεγαλύτερου γκάνγκστερ που περπάτησε πότε σ' αυτόν τον πλανήτη.

Ο Εσκομπάρ πουλούσε το θάνατο, δεν ήθελε όμως ποτέ οι γιοι του να δοκιμάσουν ναρκωτικά. «Όταν ήμουν 8, μου έβγαλε τα ναρκωτικά στο τραπέζι και μου είπε ‘οι γενναίοι άνδρες δεν παίρνουν ναρκωτικά’».

«Ήταν Φιλοδοξος. Στα 23 του είπε στους φίλους του ‘αν μέχρι τα 30 δεν έχω βγάλει 1 εκατ. δολάρια, θα αυτοκτονήσω’» είπε ο Χουάν Πάμπλο για τον πατέρα του.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ μπήκε στα Κολομβιανά καρτέλ τη δεκαετία του '70. Στον κολοφώνα της δόξας του, έβγαζε 420 εκατ. δολάρια τη βδομάδα, έχοντας υπό τον έλεγχο του το 80% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης. Μέχρι την εκτέλεσή του από σκοπευτές στα 44 του χρόνια, είχε δολοφονήσει περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.

«Το μεγάλο λάθος του πατέρα μου ήταν που έμπλεξε με μια ακόμη μεγαλύτερη μαφία, την πολιτική. Η κυβέρνηση άρπαξε τα χρήματα του πάτερα μου, όχι για να τα δώσει στα θύματα, αλλά για το συμφέρον της».

Το 1993, όταν ο 16χρονος, τότε, Χουάν μαθαίνει πως ο πατέρας του είναι νεκρός, ουρλιάζει «θα σας σκοτώσω όλους». Σε 10 λεπτά αλλάζει γνώμη και δίνει τέλος στη κληρονομιά αίματος που του άφησε ο θρυλικός ‘Ελ Πατρόν’. Φυγαδεύεται με την οικογένεια του στην Αργεντινή. Σήμερα, στα 40 του, αφιερώνει αυτό το βιβλίο στον πατέρα του. Γνωρίζοντάς τον, κατάλαβε τι δεν πρέπει ποτέ να γίνει στη ζωή του.

 

Tags: