Πάλεψε άοπλος με τον τρομοκράτη στο Λονδίνο

Ανάμεσα στους πέντε νεκρούς στο Λονδίνο είναι κι ένας αστυνομικός, ο Κιθ Πάλμερ. Προσπάθησε να σταματήσει τον τρομοκράτη παλεύοντας άοπλος, πέφτοντας τελικά νεκρός.

Ο Πάλμερ ήταν 48 ετών, παντρεμένος και πατέρας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Ρίχτηκε πάνω στον δράστη για να τον σταματήσει, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Εκείνος τον μαχαίρωσε με τις δύο λεπίδες που κρατούσε.  

Ήταν μέλος της φρουράς του Κοινοβουλίου, ενώ υπηρετούσε στην αστυνομία για 15 χρόνια. Χάρη στη μάχη που έδωσε με τον δράστη κερδήθηκε χρόνος για τους συναδέλφους του οι οποίοι πυροβόλησαν και εξουδετέρωσαν τον επιτιθέμενο. 

Τον άτυχο αστυνομικό μάλιστα προσπάθησε να σώσει ένας βρετανός, μέλος του κοινοβουλίου και αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Τομπάιας Έλγουντ, ο οποίος μάλιστα είχε χάσει τον αδερφό του κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, το 2002.

Να σημειωθεί ότι για τα υπόλοιπα τρία θύματα του τρομοκράτη δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες, μόνο ότι έχουν αναγνωρισθεί και έχουν ειδοποιηθεί οι οικογένειές τους. Άλλοι 40 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών Γάλλοι μαθητές που έκαναν εκδρομή στο Λονδίνο και πολλοί τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση ακόμα δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση

Tags: