Η μυστηριώδης αδερφή - φάντασμα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε για τον ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, που δολοφονήθηκε με λίγες σταγόνες δηλητήριο, αποκαλύπτοντας μια φοβερή αδερφοκτόνο μάχη.

Τα φώτα, όμως, τώρα πέφτουν στην, επίσης ετεροθαλή, αδερφή του ηγέτη, την Κιμ Γιο Γιονγκ. Η Γιονγκ είναι μια ιδιαίτερα αινιγματική παρουσία, που, δρώντας παρασκηνιακά, έχει τεράστια επιρροή στη χώρα. Παρ’ όλ’ αυτά, ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας δεν έχει ακούσει τίποτα γι’ αυτήν και όσες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει προέρχονται από ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Καλά κρυμμένα παραμένουν τα μυστικά στη Βόρεια Κορέα, όπως αποκαλύπτει ο Βορειοκορεάτης επιστήμονας που πέρασε στη Νότια Κορέα, Γιουν Κεόλ. Μιλώντας στη γαλλική Le Figaro, είπε για τη 40χρονη αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι «μόνο τα μέλη της φατρίας γνωρίζουν την ύπαρξή της και κυρίως τον ρόλο της».

Η Γιονγκ έγινε γνωστή όταν ο αδερφός της έκανε διαγωνισμό το 2015 για να της βρει σύζυγο. Εκείνη δέχτηκε να γνωρίσει μελλοντικούς συζύγους, που μεθοδικά επέλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Είχε προηγηθεί διαγωνισμός γαμπρού το 2012, κανένας, όμως, δεν ικανοποιούσε τα κριτήρια του απαιτητικού ηγέτη, όπως έγραψε η Sun. Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,77, να είναι πτυχιούχοι ή φοιτητές στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας και να έχουν υπηρετήσει στον στρατό ξηράς.

H 40χρονη είναι καρπός του γάμου του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ και της Κιμ Γιονγκ Σουκ, το 1970. Αγαπούσε πολύ τον πατέρα της, που την βοήθησε να σπουδάσει το 2005 στο Παρίσι, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο. Πλέον, η Γιονγκ είναι το Νο 2 του καθεστώτος, κάτω από τον ηγέτη αδερφό της, ασκώντας τεράστια επιρροή στο σύστημα εξουσίας, ενώ έλαβε αξίωμα υπουργού στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος της Βόρειας Κορέας, το οποίο διεξήχθη το 2017, για πρώτη φορά τα τελευταία 36 χρόνια.


 

Η ύπαρξη της αδερφής- φάντασμα ήρθε στη δημοσιότητα από τον Βορειοκορεάτη διπλωμάτη Τάε Γιονγκ Χο, που κατέφυγε εξόριστος στο Λονδίνο με την οικογένειά του. Ο Χο εκτιμά ότι ήταν η μυστηριώδης αδερφή που επέβαλε την απομάκρυνση του θείου τους και δεξιού χεριού του Κιμ Γιονγκ Ουν από τη χώρα και, τελικά, τη δολοφονία του.

Τα λεγόμενα αυτά επιβεβαίωσε κι ο, επίσης εξόριστος, Τσονγκ Σονγκ Τσανγκ, όταν παρέδωσε στη Νότια Κορέα μια διοικητική έκθεση. «Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι πιθανόν όλες οι αποφάσεις του ηγέτη της χώρας παίρνουν πρώτα το πράσινο φως από την αδελφή του».

Η 40χρονη είναι 11 χρόνια μεγαλύτερη από τον αδερφό της.

 

Tags: