ΜΟΛΙΣ στα 14 της, κατάφερε να περάσει το κατώφλι του ΜΙΤ έχοντας ήδη κατασκευάσει το δικό της αεροπλάνο

Μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, αλλά η Σαμπρίνα Παστέρσκι δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι όπως όλα τα άλλα της ηλικίας της.

Η νεαρή Αμερικανίδα (με ρίζες από την Κούβα και την Πολωνία), θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα μια από τις πιο διακεκριμένες φυσικούς του κόσμου, με πολλούς να την αποκαλούν θηλυκή διάδοχο του Αϊνστάιν.

H ΣΑΜΠΡΙΝΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Η ζωή της Σαμπρίνα είναι παραμυθένια. ΜΟΛΙΣ στα 14 της, κατάφερε να περάσει το κατώφλι του ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης), έχοντας ήδη κατασκευάσει το δικό της αεροπλάνο που αργότερα πιλόταρε μόνη της!

Σήμερα, εννέα χρόνια αργότερα, η Σαμπρίνα όχι μόνο αποφοίτησε με άριστα από το ΜΙΤ, αλλά κάνει και το διδακτορικό της στο Χάρβαρντ.

Η ενασχόληση της έχει να κάνει με τον κόσμο της κβαντικής φυσικής και της θεωρίας των χορδών.

Σύμφωνα με τον «Independent» το παρατσούκλι «ο νέος Αϊνστάιν» που της έχει προσδώσει η επιστημονική κοινότητα δεν είναι τυχαίο, καθώς ήδη από την εφηβεία της έχει λάβει πολλές άλλες διακρίσεις.

Το 2010 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Εμπορικής Αεροπορίας του Ιλινόις, το 2013 και το 2015 έλαβε υποτροφίες από το ΜΙΤ και το Ίδρυμα Hertz, ενώ συμπεριελήφθη στη λίστα του «Forbes» με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.

Θέλετε κι άλλο; Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η 23χρονη Σαμπρίνα έχει την δική της ιστοσελίδα που ονομάζεται «Physics Girl» και μέσω αυτής δημοσιεύει τις μελέτες της, με γνωστότερη αυτή του «τριγώνου», όπου συνδέει διάφορες ιδέες της Φυσικής.

Μάλιστα στο βιογραφικό της, υπάρχει και μια έρευνα που συνυπογράφεται από τον Στίβεν Χόκινγκ, ενώ έχει καταφέρει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον της NASA. Συν τοις άλλοις, η 23χρονη ασχολείται με «απλά, καθημερινά» πράγματα, όπως η κβαντική βαρύτητα, η βαρυτική δύναμη μιας μαύρης τρύπας, και ο χωροχρόνος (χωροχρονικό συνεχές).

Πάθος της δεν είναι τα social media (βλέπε Facebook, Τwitter και Instagram), καθώς δεν διαθέτει λογαριασμό σε κανένα από αυτά.

Παράλληλα σιχαίνεται το κάπνισμα, και δηλώνει πως το πάθος της είναι ΕΝΑ, και δεν είναι άλλο από την Επιστήμη.

Μότο της;

«Όταν είστε κουρασμένοι, κοιμηθείτε. Όταν δεν είστε ''παίξτε'' με την Φυσική».

Όσο για την απάντηση που δίνει στα θετικά σχόλια που ακούει;

«Αν μια θεωρία λέει ότι μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούμε να ανακαλύψουμε κάτι, αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν θα ανακαλύψουμε τίποτα».

Tags: