Πλανηταρχική Κωλοτούμπα: Αποφάσισε ότι τελικά δεν θα δώσει τον μισθό του σε φιλανθρωπίες

Το χρήμα είναι γλυκό, ακόμα κι αν είσαι ζάμπλουτος, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ!

Όλοι θυμόμαστε τις πομπώδεις δηλώσεις του ότι δεν θα λάμβανε μισθό για τη θητεία του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά θα τον έδινε σε φιλανθρωπίες, προκειμένου να αποδείξει ότι ήθελε το αξίωμα αυτό για να κάνει την Αμερική σπουδαία ξανά κι όχι για προσωπικούς του λόγους. Αυτή ήταν μια υπόσχεση που, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να τηρήσει.

Τελικά, όχι μόνο είπε άλλο ένα ψέμα, κατά την προεδρική του θητεία, αλλά επιπλέον είναι και προκλητικός: αρνείται κατηγορηματικά να αποδείξει με έγγραφα ότι δεν λαμβάνει τον προεδρικό του μισθό, ύψους 400.000 δολαρίων ετησίως, τον οποίο υποτίθεται ότι θα προσέφερε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πλουσιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, δεν χαρίζει τον μισθό του. Αντιθέτως. Η πρώτη επιταγή της μέχρι τώρα θητείας του θα πρέπει να του έχει δοθεί ήδη από τον Ιανουάριο, με το ποσό των 33.333 δολαρίων, ενώ η επόμενη αναμένεται να του δοθεί στις 20 Μαρτίου. Αν τα χρήματα τα προσέφερε σε φιλανθρωπίες, όπως διατείνεται, τότε η πρώτη επιταγή θα έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Λευκού Οίκου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσωπα γύρω από τον Τραμπ που θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία και να διαψεύσουν τις κατηγορίες, αρνούνται να πουν το οτιδήποτε.

Επιπλέον, η εφημερίδα Independent έγραψε ότι, μέσα σε μόλις δυο μέρες από τη θριαμβολογία του περί πολιτικής κατατρόπωσης της πολιτικής του αντιπάλου, Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ επέμενε, σε συνέντευξή του στο CBS, ότι «νομίζω, ότι από το νόμο υποχρεούμαι να πάρω το ελάχιστο 1 δολάριο. Άρα θα πάρω 1 δολάριο το χρόνο...όχι, δεν πρόκειται να πάρω το μισθό, δεν θα τον πάρω». 

Το ποσό που θα λάβει ως προεδρικό μισθό, βέβαια, είναι ελάχιστο μπροστά στα δισεκατομμύρια δολάρια που έχει ήδη ως προσωπική περιουσία. Σημασία έχει, όμως, η αθέτηση της προεκλογικής του υπόσχεσης και η προκλητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ζήτημα.


Tags: