Η Κική Τσακαλδήμη είναι μια θαρραλέα γυναίκα. Μια γυναίκα που αποφάσισε να κοιτάξει κατάματα τους φόβους της, να αναμετρηθεί μαζί τους και να διεκδικήσει τη ζωή που ονειρευόταν για τον εαυτό της. Έτσι την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει το όνειρο για την όμορφη Αλεξανδρουπολίτισσα, η μεγάλη ανάβαση για την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

«Όλα ξεκίνησαν μετά από μια ομιλία του σημερινού οδηγού μου στο TedX στη Θεσσαλονίκη το 2014. Μιλούσε λοιπόν τότε για το πώς μπορείς να κατακτήσεις τα όνειρά σου και να μην βάζει όρια στον εαυτό σου. Όταν τον άκουγα εμπνεύστηκα τόσο πολύ και αναρωτήθηκα τι κάνω στη ζωή μου, γιατί φοβάμαι και δεν κυνηγώ τα όνειρά μου;», λέει στο star.gr η Κική.

Όπως εξομολογείται μέχρι τότε ζούσε πολύ ωραία, ήταν χαρούμενη και πολύ δραστήρια, αλλά το βαθύ της όνειρο νόμιζε ότι δε θα μπορούσε ποτέ να το εκπληρώσει.

«Όνειρό μου ήταν να γνωρίσω τον κόσμο, να πάω παντού και να επικοινωνήσω με ανθρώπους. Ήθελα να μοιραστώ όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω. Σήμερα αυτό πια δεν είναι όνειρο, σήμερα μπορώ να το κάνω και είμαι ήδη σε αυτόν τον δρόμο. Τις επόμενες μέρες μετά την ομιλία δεν μπορούσα να κοιμηθώ σκεφτόμουν ότι θα αλλάξω τη ζωή μου και ότι πρέπει να πάψω να φοβάμαι κι έτσι σιγά σιγά ξεκίνησα να κάνω πράγματα και προκαλούσα τον εαυτό μου να προχωρά συνεχώς ένα βήμα πιο πέρα. Έκανα πράγματα που παλιότερα με τρόμαζαν και προσπαθούσα να νικήσω τους φόβους μου», συνεχίζει.

Σκέφτηκε μάλιστα και διοργάνωσε στην πόλη της, την Αλεξανδρούπολη ένα συνέδριο TedX και κάλεσε να μιλήσει σε αυτό, ο άνθρωπος που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή, ο Σατιαμπρατά Νταμ, ο οποίος είναι πλέον και ο οδηγός της στις μεγάλες αναβάσεις.

«Σκέφτηκα ότι αν αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να αλλάξει τόσο πολύ τη ζωή μου και να γίνω ευτυχισμένη, τότε θα είμαι ακόμα πιο ικανοποιημένη αν έστω κι ένας ακόμα επηρεαστεί από όσα πει», τονίζει η Κική και προσθέτει:

«Μας μεγαλώνουν, καλλιεργώντας μας το φόβο, μαθαίνοντάς μας να είμαστε μέτριοι, ενώ μπορούμε να είμαστε καταπληκτικοί. Έχουμε όλες τις δυνατότητες και δεν μας επιτρέπουν να φτάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι τόσο δύσκολο να ξεφύγουμε από τους φόβους μας, αλλά απόλυτα απελευθερωτικό. Ακόμα κι εγώ που έχω καταφέρει να κατακτήσω κάποια πράγματα, φοβάμαι όταν επιχειρώ το κάτι παραπάνω. Έχω αποφασίσει όμως ότι θα κάνω τα μεγάλα μου βήματα γιατί ακόμα κι αν γίνει κάτι θα το αντιμετωπίσω».

Όπως λέει η ίδια πριν από την ομιλία αυτή που σηματοδότησε την αλλαγή στη ζωή της, ήταν μια τυπική δημοτική υπάλληλος, με τα ενδιαφέροντά της για το θέατρο και τη ζωγραφική, που όμως πάντα ένιωθε ότι κάτι λείπει από τη ζωή της.

«Είχα μια πίκρα και μια ενδόμυχη στεναχώρια ότι δεν έχω πετύχει αυτό το κάτι παραπάνω που ήθελα για τη ζωή μου. Τώρα πια είμαι ικανοποιημένη από την πορεία που έχω πάρει στη ζωή μου. Δεν σταματάω ποτέ να βάζω στόχους και να προσπαθώ να τους φτάσω. Ακόμα και στην αποστολή μου στο Έβερεστ δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Θα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο και ίσως και ανυπέρβλητο, αλλά θα πάω και θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει.

Η Κική μάλιστα θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο Έβερεστ και μαζί της θα έχει τον Σατιαμπρατά Νταμ και τον προπονητή της Αρχοντή Εξακοΐδη.

Μετά την κορφή του Έβερεστ μάλιστα τίποτα δεν σταματά την Κική Τσακαλδήμη.

«Το Έβερεστ είναι μόνο η αρχή. Από εκεί βλέπεις τον κόσμο από ψηλά, πόσο υπέροχος είναι και μετά θα συνεχίσω το ταξίδι και για άλλες κορυφές», μας λέει.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Tags: