Μάθαμε για τον θησαυρό από τον εγγονό ενός αντάρτη

Ο άνθρωπος που ήρθε σε άμεση επαφή με τον χαμένο, μυστικό θησαυρό στην Εύβοια, μιλάει αποκλειστικά στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το εγχείρημά του να ανακαλύψει τον περιβόητο θησαυρό

«Αυτόν τον θησαυρό τον έψαχνα από πριν 15 χρόνια μέχρι και πρόπερσι. Τον εντοπίσαμε τελικά, αλλά είναι απλησίαστος», εξηγεί. 

Ο θησαυρός αυτός είναι καλά κρυμμένος και δεν μπορεί να τον ανακαλύψει κανείς εύκολα. 

«Μάθαμε για τον θησαυρό από τον εγγονό ενός αντάρτη. Ο παππούς του είχε βρεθεί πάρα πολλές φορές στον χώρο που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός. Λειτουργούσε σαν τράπεζα των ανταρτών. Όπως είπε ο παππούς, υπάρχουν κιβώτια γεμάτα με χρυσές λίρες και σεντούκια με λάφυρα του πολέμου, χρυσαφικά των γυναικών από τα χωριά και τέτοια» εξηγεί ο χρυσοθήρας. «Εγώ το μόνο που βρήκα ήταν ένα χάλκινο νόμισμα του 1817».

Ο χρυσοθήρας δεν λειτουργούσε μόνος του. Αρχικά, ήταν μέλος μιας ομάδας και κινούνταν μαζί με άλλους. Όμως, κάποιος από την παρέα πρόδωσε το μυστικό τους κι έτσι η ομάδα διαλύθηκε. «Ήμαστε πολύ κοντά στον θησαυρό. Όμως αν τον βρίσκαμε, θα μας εκτελούσε η παρέα του ενός από την ομάδα, ώστε να πάρουν τον θησαυρό εκείνοι».

Για τον εντοπισμό του θησαυρού υπήρχε και χάρτης και συγκεκριμένο σημείο. «Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Όπου υπάρχει θησαυρός, όπου υπάρχει αίμα και χρυσός, κάθεται ο διάολος απάνω και κάνει παιχνίδια».

Ο άνθρωπος αυτός κινδύνευσε να σκοτωθεί δυο φορές, καθώς η περιοχή ήταν ναρκοθετημένη. «Ο στρατός έβαλε φωτιά κι ανατινάχτηκε η σπηλιά στην οποία βρισκόταν ο θησαυρός και καταπλάκωσε 6 άντρες κι 9 γυναίκες. Εμείς πλησιάσαμε πολύ κοντά κι ακούγαμε βρισιές, ουρλιαχτά κι εκρήξεις. Λένε ότι πρόκειται για πνεύματα, ότι είναι στοιχειωμένα. Βρήκαμε κάποιον που μπορούσε να το καθαρίσει αλλά ήθελε αίμα δράκου και διάφορα άλλα βότανα, όπως κι ένα σεβαστό ποσό που εγώ δεν είχα να διαθέσω. Μια άλλη φορά που πήγα μόνος μου, γιατί δεν το βαζα κάτω, κόντεψα να σκοτωθώ με το αυτοκίνητο».    

Ο χρυσοθήρας υποστηρίζει ότι ο θησαυρός έχει πάνω του κάποια κατάρα. «Εγώ, παρ’ όλο που έσκαψα 4 μέτρα, δεν μπόρεσα να πλησιάσω».

Δεν πιστεύει ότι τον θησαυρό θα τον βρουν. «Είμαι σίγουρος ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα πεθάνουν». 

Tags: