Σε δυο μέρες το παιδί πέθανε

Χάθηκαν στην μετάφραση με αποτέλεσμα να χάσουν το παιδί τους. Οι πρόσφυγες από τη Συρία που μετέφεραν το δύο μηνών βρέφος από το κέντρο μεταναστών στη Ριτσώνα στο νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς ήταν άρρωστο, μιλούν στην κάμερα του STAR και τον Παναγιώτη Μπούσιο για την τραγωδία που βιώνουν.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού λυγίζει τη στιγμή που περιγράφει πως μέσα σε λίγες ώρες έχασε το παιδί του. Ήταν μόλις 2 μηνών αλλά κάνεις δεν ξέρει πως έφυγε από τη ζωή...

«Γύρω στα μεσάνυχτα, άλλαξε το χρώμα της και άρχισε να γίνεται μπλε. Δεν ήξερα τι να κάνω γιατί δεν υπάρχει γιατρός το βράδυ και τότε κατάλαβα ότι η κόρη μου θα πεθάνει. Το ασθενοφόρο κάνει δυο ώρες να έρθει στην Ριτσώνα» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από το star.gr, την περασμένη Πέμπτη οι γιατροί του νοσοκομείου Χαλκίδας εξέτασαν το παιδί και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων. Το ασθενοφόρο ετοιμαζόταν για την διακομιδή αλλά οι γονείς πήραν το κοριτσάκι και επέστρεψαν στο hot spot της Ριτσώνας.

«Όταν μας είπαν ότι θα φέρουν ασθενοφόρο, δεν το κατάλαβα. Δεν κατάλαβα αν θα μας πήγαινε στο κέντρο μεταναστών ή στην Αθήνα» εξομολογήθηκε ο πατέρας του άτυχου μωρού.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε...

Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το επαναφέρουν χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα του είτε από ένστικτο είτε από εμπειρία, καθώς έχει δυο ακόμα παιδιά, είχε ζητήσει βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία, τον Ερυθρό Σταυρό και τον υπεύθυνο του hot spot.

«Ζητήσαμε ένα σπίτι γιατί το παιδί επειδή ήταν πολύ άρρωστο και μας είπαν αύριο - μεθαύριο. Σε δυο μέρες το παιδί πέθανε» τόνισε.

Η νεκροτομή θα δείξει την ακριβή αιτία θανάτου του παιδιού.  Ένας μεταφραστής ίσως να το είχε σώσει αν εξηγούσε στους γονείς ότι δεν έπρεπε να φύγουν από το νοσοκομείο. Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι γονείς άλλη μια φορά στο παρελθόν, παρά τις υποδείξεις των γιατρών, είχαν πάρει το παιδί τους και έφυγαν από το νοσοκομείο Πιάδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

 

Tags: