Η Αστυνομία αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου, εγώ όμως θα συνεχίζω να τις δίνω

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποστρατεία του Μανώλη Σφακιανάκη, του αστυνομικού που το όνομά του ταυτίστηκε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Δηλώνει ότι δεν αισθάνεται πικρία και προαναγγέλλει τις επόμενες κινήσεις του, με τη δημιουργία καινοτόμου Ινστιτούτου.

Από το 1995 το όνομα του Μανώλη Σφακιανάκη έχει συνδεθεί με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι ο δημιουργός της. Ξεκίνησε σαν μια ομάδα και το 2014 έγινε Διεύθυνση. Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των κρίσεων, ο επί σειρά ετών διώκτης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιστράτηγου. Πέρυσι  είχε τοποθετηθεί στη θέση του βοηθού προϊσταμένου Επιτελείου.

Ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης μίλησε στο Star, λέγοντας ότι δεν αισθάνεται καμία πικρία. «Έγινα στρατηγός, με αξίωσε ο Θεός και έφτασα στο ανώτατο αξίωμα, που είναι του στρατηγού. Πιστεύω, δυστυχώς, ότι άμα ξεχωρίσεις από το κοπάδια και άμα ξεχωρίσεις στο χώρο που δουλεύεις υπάρχει ο φθόνος, υπάρχει η ζήλια όπου μέσα από εκεί μπορούν πολλά να συμβούν. Εγώ πιστεύω ότι είμαι τυχερός στη ζωή γιατί το χόμπι  μου έγινε η δουλειά μου».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αποστρατείας του, ο Μανώλης Σφακιανάκης σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε: Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου, εγώ όμως θα συνεχίζω να τις δίνω, όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, ο κύριος Σφακιανάκης προαναγγέλλει τη δημιουργία καινοτόμου Ινστιτούτου. «Μέσα από αυτό θα δώσουμε νέες προοπτικές στα παιδιά μας, που, μέσα από τη γνώση που θα προστεθεί, θα έχουν να κάνουν και με άλλα πολλά παράλληλα με την επιχειρηματικότητα, όπου ο κόσμος θα μάθει πλέον ότι το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι».

Η παρουσίαση του Ινστιτούτου θα γίνει σήμερα, Δευτέρα.

 

Tags: