Σήμερα ήμουν μάρτυρας σε μια από τις πιο θλιβερές εικόνες της ζωή μου... προπηλακισμοί σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή μίας δασκάλας, όπως την ανάρτησε στην σελίδα της στο facebook, όσων έζησε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος την ημέρα που εισέβαλε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και η συνοδεία του στο σχολείο.

«Σήμερα ήμουν μάρτυρας σε μια από τις πιο θλιβερές εικόνες της ζωή μου. Προπηλακισμοί. Χαστούκια. Μπουνιές. Βρισιές. Ουρλιαχτά. Υστερίες. Τεντωμένα πρόσωπα. Υψωμένες γροθιές. Μέσα και έξω από τον ιερό χώρο ενός σχολείου. Γιατί; Για να μην έρθουν στην απογευματινή βάρδια ενός δημόσιου ελληνικού σχολείου κάπου 20-25 παιδιά του πολέμου. Παιδιά που έχουν επιβιώσει από οβίδες, από μισαλλοδοξία, από φανατισμό, από πείνα, από δίψα, από το κρύο, από τη θάλασσα. Παιδιά τραυματισμένα στη ψυχή και στο σώμα. Παιδιά. Παιδιά. Παιδιά γαμώτο. Παιδιά» είχε γράψει η Συνονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δομή Σχιστού Ελένη Καραγιάννη.

«Οι γονείς δεν έχουν λόγους να ανησυχούν Ήμασταν εκεί και απαντήσαμε σε όλα τα ερωτήματα τους, το θέμα της υγείας, των εμβολίων, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν. Θεωρώ ότι έχουν παρασυρθεί λίγο από κάποια ρητορική, που είναι εναντίον αυτών των παιδιών. Πιστεύω με ψυχραιμία μπορούν να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει» εξηγεί η ίδια στο STAR.

«Είναι καχύποπτοι, είναι επιφυλακτικοί, είναι μπερδεμένοι. Όχι όλοι, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα γονέων που το έχει αποδεχτεί, άλλοι που έχουν απορίες και θέλουν να τους εξηγήσουμε, και υπάρχουν αυτοί που για ιδεολογικούς λόγους είναι αρνητικοί στο να μπουν αυτά τα παιδιά στο σχολείο» προσθέτει η κα Καραγιάννη, εξηγώντας ότι τα προσφυγόπουλα θέλουν πάρα πολύ να πάνε στο σχολείο: «Εδώ που κάνουμε κάποια μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών, που έχουμε δημιουργήσει, τρέχουν πραγματικά για να μπούνε στις τάξεις».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είπε: «Ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει».

Tags: