Ο πατέρας μου δεν είχε δει καθόλου τον Μπεν! 

Η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίντχαμ, ο οποίος αγνοείται από το 1991, όταν παραθέριζε με την οικογένεια του στην Κω, έρχεται ξανά στο φως.

Η εξαφάνιση που απασχολεί εδώ και 26 χρόνια τις ελληνικές και τις βρετανικές αρχές, αλλά και τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, πήρε μια συγκλονιστική τροπή, το περασμένο καλοκαίρι, όταν μάρτυρας ανέφερε πως ο μικρός Μπεν (που σήμερα κανονικά θα ήταν 26 ετών) είναι νεκρός και σκοτώθηκε –κατά λάθος- από εκσκαφέα, τον οποίο οδηγούσε ο χειριστής Κωνσταντίνος Μπάρκας!

Ο γιος του χειριστή του εκσκαφέα, μίλησε στην εκπομπή «Τatiana Live» και έλυσε για πρώτη φορά την σιωπή του!

«Τον πατέρα μου, τον θεωρούσα φίλο και αδελφό μου! Μου έμαθε τη δουλειά και με μεγάλωσε χωρίς να μου λείψει τίποτα», είπε αρχικά ο Β.Μπάρκας, ενώ μιλώντας για την υπόθεση του μικρού Μπεν ο ίδιος υποστήριξε «ότι όποτε δεν είχαν άλλα στοιχεία οι αρχές, κατηγορούσαν το νησί και  την οικογένεια του».

"Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝ"

«Ο πατέρας μου δεν είχε δει καθόλου τον Μπεν! Αν το έβλεπε, θα σταματούσε, θα το έπαιρνε και θα το πήγαινε στους παππούδες του, το παιδί. Δεν θα το άφηνε να παίζει»,είπε ο Β.Μπάρκας.

«Ρωτάμε να μάθουμε "ποιος είναι αυτός που έμπλεξε τον πατέρα μου". Είναι ψέματα ότι ο μπαμπάς μου πήγε ιδρωμένος και τρεμάμενος στις αρχές! Ρωτάμε να μάθουμε "ποιος τα έβγαλε αυτά τα πράγματα;" Ο πατέρας μου ήταν πολύ προσεκτικός, ποτέ δεν είχε προκαλέσει ατύχημα» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί αυτός που κατηγόρησε τον πατέρα του να το έκανε για λόγους συμφέροντος .

"ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ"

«Όσο ζούσε κανείς δεν τον είχε κατηγορήσει, το έκαναν αφού έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή! Είναι άδικο και για τον πατέρα μου, και για τη μνήμη του και για την οικογένεια μου και το παιδί μου που ακούει αυτά που λένε τα κανάλια» ,σημείωσε.

Ο ίδιος είπε στην εκπομπή, «ότι την ημέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που δούλευαν στο χωράφι» .

«Ο πατέρας μου εκείνη τη μέρα είχε δει... ένα ύποπτο αμάξι να διασχίζει το δρόμο με υπερβολική ταχύτητα, κοντά στο σημείο που χάθηκε το παιδί. Αυτό μάλιστα το είχε καταθέσει τότε στις αρχές! Ο πατέρας μου πίστευε ότι το παιδί το είχαν κλέψει! Είχε συνδυάσει την εξαφάνιση του παιδιού με το αυτοκίνητο που έτρεχε», πρόσθεσε σε άλλο σημείο .

"ΑΝ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ"

«Ο μπαμπάς μου αν είχε χτυπήσει το παιδί, θα είχε αναλάβει τις ευθύνες του. Θα το έπαιρνε στην αγκαλιά του, θα έλεγε ότι είναι ατύχημα και θα τελείωνε το θέμα. Ήταν ντόμπρος άνθρωπος», συμπλήρωσε, ενώ αποκάλυψε πως ο υπεύθυνος των βρετανικών αρχών του ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που του είχε προκαλέσει.

"ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ"

Επίσης, εξομολογήθηκε στην εκπομπή, πως η οικογένεια του έχει δεχτεί δύο απειλητικά τηλεφωνήματα στο μαγαζί του . «Μας ζήτησαν να σταματήσουμε ότι κάνουμε όταν απευθυνθήκαμε στον κύριο Δημητρακόπουλο», εξήγησε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν φοβήθηκε από τις απειλές. «Έχω ενημερώσει τις αρχές, την ασφάλεια, έχω καλούς ανθρώπους δίπλα μου. Πιστεύω ότι έχουν απαγάγει τον Μπεν. Κατηγορούν τον πατέρα μου, χωρίς να έχουν στοιχεία», πρόσθεσε.

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ-ΦΑΝΤΟΜΑ 

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Β.Μπάρκα, Μ.Δημητρακόπουλος είπε στην ίδια εκπομπή «πως το γραφείο του προσπάθησε να βρει τον μάρτυρα-φαντομά που κατέθεσε εναντίον της οικογενείας, αλλά δεν... υπήρξε απάντηση».

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα του παιδιού, Κέρι Νίντχαμ δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει το σπλάχνο της, κάνοντας συνεχώς έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει για να μάθει επιτέλους αν ζει ή όχι ο γιος της! 

Tags: