Μάνα - ηρωίδα. Όταν είδε ότι αγχωνόμουνα που θα βρω παρένθετη, στα ξαφνικά μου λέει "θα το κάνω εγώ" 

Το θαύμα της επιστήμης

«Λένε "του παιδιού μου το παιδί είναι δυό φορές παιδί", αυτό το παιδί πόσες φορές παιδί σας είναι; - Που ξέρω;;; Τρεις;;; Τέσσερις;; Πολλές φορές. Δε νιώθω μάνα, γιαγιά νιώθω!», 

Μια γιαγιά ηρωίδα που δεν δίστασε να γίνει παρένθετη μητέρα στα 67 της χρόνια και να φέρει στον κόσμο το εγγόνι της στις 20 Δεκεμβρίου. Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ενός κιλού και 20 γραμμαρίων. Ήθελε απλά να κάνει ευτυχισμένη την κόρη της. Εκείνη της σφίγγει το χέρι και την ευχαριστεί... 

«Πως πήρατε αυτήτην απόφαση; - Γιατί να μην την πάρω; - Ήταν εύκολο; - Για μένα ναι. - Σας το πρότεινε η κόρη σας; - Όχι, εγώ! Την είδα που στεναχωρήθηκε που δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος και λέω "εγώ!"», ήταν ο διάλογος που είχε η 67χρονη με τη δημοσιογράφο του Star, Ιωάννα Βάσσου.

«Μάνα - ηρωίδα. Όταν είδε ότι αγχωνόμουνα που θα βρω παρένθετη, στα ξαφνικά μου λέει "θα το κάνω εγώ",  λέω "είσαι τρελή"», δήλωσε η Κωνσταντίνα Όντου.

Για έναν χρόνο η κ. Αναστασία Όντου από το χωριό Αμπελώνας της Λάρισας έκανε συνεχώς εξετάσεις για να σιγουρευτούν οι γιατροί ότι είναι καλά. Μετά πραγματοποιήθηκε η εξωσωματική γονιμοποίηση με τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια του ζευγαριού και στη συνέχεια τα γονιμοποιημένα έμβρυα μεταφέρθηκαν στη μήτρα της 67χρονης. Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει. 

«Όχι, όχι, ούτε στιγμή!!! Από τη στιγμή που ξεκίνησα, τελείωσε! - Ακούσατε και κακά σχόλια; - Βέβαια, σίγουρα! Δεν έδωσα σημασία, δεν με ενδιέφερε καθόλου», δήλωσε.

Ο Γιώργος Χρυσοχόης, γαμπρός της παρένθετης δήλωσε αποκλειστικά στο STAR: «Παρ΄ όλο που περιμέναμε σε όλη τη διαδικασία, νόμιζα δεν θα γεννήσει, δεν το πίστευα!! - Όταν είδατε για πρώτη φορά την κόρη σας πως νιώσατε; - Δικαιωθήκαμε. 

Η κ. Αναστασία είχε μια πολύ καλή εγκυμοσύνη και έφερε στον κόσμο το εγγονάκι της την 31η εβδομάδα. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία είναι η μεγαλύτερη παρένθετη μητέρα στον κόσμο. Το γεγονός εξέπληξε και την ίδια. 

«Πρώτη φορά που γιαγιά σε αυτή την ηλικία γεννάει το εγγονάκι της διεθνώς. Ποτέ δεν κοντοστάθηκε, ποτέ δεν δίστασε, με αποφασιστικότητα προχώρησε και όταν μου έφεραν και την δικαστική απόφαση, που η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να τη βγάλουν λόγω ηλικίας της γιαγιάς και βέβαια είναι η πρώτη φορά που βγήκε τέτοια απόφαση», είπε.

Το ζευγάρι προσπαθούσε 7 χρόνια να κάνει παιδί. Η Κωνσταντίνα έκανε 7 εξωσωματικές. Είχε ινομύωμα στη μήτρα το οποίο αναπτύχθηκε σε καρκίνο στο ενδομήτριο και έγινε τελικά ολική αφαίρεση. 

«Πήγαμε σε γιατρό στη Λάρισα, δεν μας πρόσεξε αν και είχαμε συμπτώματα και του τα έλεγα και μας έλεγε ότι είναι από τις ορμόνες», είπε η κόρη της παρένθετης.

Η 43χρονη ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της γέννας. Όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά την κόρη της ξέσπασε σε λυγμούς. 

«Είχαμε κι εγώ και ο σύζυγος μου χρόνια να κλάψουμε έτσι. Όποιος έπαιρνε τηλέφωνο κλαίγαμε», είπε κλείνοντας. 

Tags: