Το πιστεύω βαθιά ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας έσωσε τη Σπυριδούλα

Για ένα υπέροχο παιδί, άριστη φοιτήτρια που δεν έδινε δικαιώματα έκανε λόγο ο Διδάσκοντας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δ. Μεταλληνός μιλώντας στο star.gr για την Σπυριδούλα, η οποία πριν από τρία χρόνια είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον 20χρονο Αφγανό, που συνελήφθη στη Γερμανία για τη δολοφονία 19χρονης  φοιτήτριας.

«Το πιστεύω βαθιά ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας έσωσε τη Σπυριδούλα. Αν πάτε στα Μουράγια να δείτε από πού έριξε το κορίτσι ο Αφγανός θα καταλάβετε. Την έριξε από ύψος 8 – 10 μέτρων στα βράχια και έζησε», είπε στο star.gr ο κ. Μεταλληνός, προσθέτοντας ότι ο δράστης ήθελε να τη σκοτώσει.

«Στο σημείο που την έριξε υπάρχουν κάγκελα. Δεν την έσπρωξε, τη σήκωσε και την πέταξε σαν ένα σακί με πατάτες. Ήταν θαύμα που σώθηκε το παιδί», είπε.

(Ο κ. Δ. Μεταλληνός)

Ο ίδιος την είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε και περιγράφει την εικόνα της Σπυριδούλας στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Ήταν έντρομη. Φοβόταν ότι θα την στοχοποιήσει ο Αφγανός και μου έλεγε “κύριε καθηγητά τρέμω την ώρα που θα αποφυλακιστεί”», τόνισε ο κ. Μεταλληνός.

«Ο άνθρωπος αυτός επιτέθηκε στην Σπυριδούλα όχι για τα χρήματα. Πίσω υπάρχουν σεξουαλικά κίνητρα, ή ένας μισογυνισμός λόγω του περιβάλλοντος που έχει μεγαλώσει και της θρησκείας του», πρόσθεσε.

Όσο για την κοινή γνώμη στο νησί;

«Κάποιοι είπαν ότι τον έριξαν στα μαλακά, αλλά δυστυχώς έχουμε ένα σύστημα δήθεν σωφρονιστικό που αντί να σωφρονίζει 400 άτομα που αντέχει για παράδειγμα ο Κορυδαλλός, στοιβάζει εκεί 3.000 άτομα. Πώς να σωφρονίσεις τον όχλο», είπε.

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα χρειάζεται συνεννόηση και όχι να επιρρίπτει ο ένας ευθύνες στον άλλο.

«Οι Γερμανοί μας κουνούν το δάχτυλο για το γεγονός ότι αποφυλακίστηκε ο Αφγανός, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι Βαυαροί ήταν εκείνοι που έγραψαν τους πρώτους νόμους στη χώρα μας. Όλο το σύστημα φταίει. Και ο μετανάστης αυτός είναι ένα τραγικό πρόσωπο και είναι το πρώτο θύμα. Ποιος ξέρει τι έχει περάσει, τι εμπάθειες είχε μέσα του», είπε.

«Το σωφρονιστικό σύστημα μπάζει από παντού. Δεν υπάρχει σωφρονισμός στις ελληνικές φυλακές. Επωφελήθηκε ενός νόμου, όπως και άλλοι, όμως το ερώτημα είναι γιατί αντί να βγαίνουν καλύτεροι από τις φυλακές, βγαίνουν χειρότεροι; Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και όχι ο συγκεκριμένος νόμος. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί με ειλικρίνεια και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα», συνέχισε ο κ. Μεταλληνός.

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή με τη δολοφονία της 19χρονης στη Γερμανία πρέπει να προβληματίσει όλους και με σοβαρότητα να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

«Τα θύματα στην υπόθεση αυτή είναι τρία, ο θύτης, η Σπυριδούλα και η άτυχη κοπέλα στη Γερμανία. Πρέπει να μας προβληματίσουν τα τρωτά του σωφρονιστικού μας συστήματος και να καταφέρουμε όλοι μαζί να τα λύσουμε για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία», κατέληξε.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

email: entourou@star.gr

Tags: