Με την απόφαση ο Βαγγέλης μου δικαιώνεται

​Την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών, το οποίο έκρινε ένοχο τον πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων και αθώους τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την υπεύθυνη Εστίας της Σχολής για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σχολίασε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή.

Αν και η εισαγγελέας στις 24 Νοεμβρίου, είχε προτείνει την αθώωση των τριών κατηγορουμένων (του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής, της υπεύθυνης Εστίας και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη) για παράβαση καθήκοντος, τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι ένοχος ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων.

"Είναι μια δικαίωση η απόφαση, αλλά ο Βαγγέλης μας δεν γυρνάει πίσω, ένα καντήλι βλέπω "

vaggelis-giakoumakis-mitera.jpg

«Με την απόφαση ο Βαγγέλης μου δικαιώνεται... Για την ψυχούλα του Βαγγέλη είναι μια δικαίωση, για εμάς δεν γυρίζει πίσω. Είμαστε πολύ συγκινημένοι. Αυτό που νιώθω είναι πολύ μπερδεμένο. Δεν ξέρω αν μπορώ να εκφράσω χαρά, αφού δεν νιώθω χαρά. Είναι μια ικανοποίηση απλά για την ψυχούλα του Βαγγέλη», είπε η μητέρα του άτυχου φοιτητή, Μαρία Φρονιμάκη.

«Για εμάς δεν αλλάζει κάτι από τη στιγμή που ο Βαγγέλης λείπει. Εγώ δεν ήθελα να καταδικάσω κανέναν, ας πρόσεχαν όλοι. Χθες βγήκε η απόφαση και σήμερα εγώ βλέπω μια ... φωτογραφία και ένα καντήλι μέσα στο σπίτι μου, για κάτι που δεν έφταιξε ο γιος μου και έχασε όλα τα όνειρα του και τη ζωή του την ίδια. Τι να με δικαιώσει; Πώς να χαρείς και τι να νιώσεις; O κόσμος αγάπησε τον Βαγγέλη, τον αγάπησε πολύ. Ήταν άδικο», πρόσθεσε η ίδια, διαβεβαιώνοντας πως ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμη.

«Εκτός από αυτό το δικαστήριο όμως, θα γίνει κι άλλο και θα είναι το σοβαρότερο. Αυτοί που έφταιξαν, πρέπει να πληρώσουν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα στο μέλλον και για να αντιλαμβάνονται όσοι κάθονται σε μια καρέκλα την θέση τους», τόνισε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κούγιας: Είμαστε έντονα δυσαρεστημένοι, αλλά θα συνεχίσουμε

«Είμαστε έντονα δυσαρεστημένοι. Από την πρώτη στιγμή διαφώνησα με την διαδικασία και είχα μιλήσει για προκατάληψη της προέδρου του δικαστηρίου. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Ο πελάτης μου (πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων) εξακολουθεί να είναι δημόσιος υπάλληλος. Η υπόθεση θα δικαστεί και στο Εφετείο. Αυτού του είδους οι υποθέσεις δεν τελειώνουν σε μια μέρα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να αντιληφθούμε πως σκέφτηκε το δικαστήριο», είπε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο δικηγόρος κ.Αλέξης Κούγιας.

Μπούκας: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, κύριος Δ.Μπούκας είπε ότι η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ωστόσο «Το παιδί δε γυρίζει πίσω, γι’αυτό επιδιώκει την αλήθεια».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Yπόθεση Γιακουμάκη:Ένοχος ο πρώην Διευθυντής της Σχολής για παράβαση καθήκοντος

Το ΞΕΣΠΑΣΜΑ του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Για το παιδί μου ποιος νοιάστηκε»;

Στο σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη η μάνα του: Λύγισε και ακούμπησε στο χώμα

Ένταση στη δίκη Γιακουμάκη: Καταβεβλημένοι οι γονείς του-Τι είπε ο πρώην Διευθυντής της Σχολής