Ο Έλληνας συνεργάτης του Ομπάμα 

​Για το πώς φάνηκε στον Μπαράκ Ομπάμα η επίσκεψή του στην Ελλάδα αλλά και οι συναντήσεις που είχε, μίλησε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ο ελληνικής καταγωγής στενός του συνεργάτης, Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος είναι στην αποστολή του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα.

«Ο Ομπάμα, αγαπάει την Ελλάδα πάρα πολύ και δυστυχώς έχει μόνο δύο μέρες για να δει την Αθήνα. Θα ήθελε να μείνει μια εβδομάδα για να πάει στα ελληνικά νησιά και να φάει ελληνικό φαγητό αλλά δυστυχώς δεν θα προλάβει», ανέφερε προσθέτοντας «Είπε ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και ότι καταλαβαίνει ότι η πίεση από την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δουλεύει. Ελπίζει να καλυτερεύσουν τα πράγματα και να δουλέψουν όλοι μαζί. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πάει με ελπίδα στη Γερμανία να πει το ίδιο πράγμα».

Σε ότι αφορά στον Τραμπ ο κύριος Γιαννούλιας εξέφρασε την προσωπική του άποψη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι καλός άνθρωπος και ότι θα πάμε πολλά χρόνια πίσω. Φοβάμαι το τι θα γίνει με την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Ο Ντόναλτ Τραμπ, δεν ξέρει τί κάνει και δεν είναι σταθερός άνθρωπος».

Επίσης ο συνεργάτης του Ομπάμα αναφέρθηκε και στην φιλία που τον συνδέει με τον Βασίλη Κικίλια. «Ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Χάρη��α που βλέπω ένα καλό και έξυπνο παιδί να πηγαίνει ψηλά και να θέλει να βοηθήσει».

ap_101030152777.jpg
 

Ποιος είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας

​Ο Αλέξης Γιαννούλιας με καταγωγή από τα Καλάβρυτα είναι οικονομόλογος, πρώην καλοθοσφαιριστής και ο νεότερος «τοπικός» Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας της Ιλινόις με το Δημοκρατικό Κόμμα από το 2006-2011.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στον κ. Γιαννούλια σε ομιλία του στο Σικάγο το 2010. Ο 40χρονος, μάλιστα,κέρδισε το 2006 το αξίωμα του «τοπικού» Υπουργού Οικονομικών της Ιλινόις και έγινε ο νεότερος πολικός που εκλέχθηκε ποτέ σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της ΗΠΑ. Για το γεγονός αυτό τιμήθηκε από Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (UHAC) με το μεγάλο ετήσιο βραβείο "ΠΕΡΙΚΛΗΣ".

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παίξει μπάσκετ με τον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η έξοδο τους σε καφετέρια στο Σικάγο, όπου είχαν πάρει πρωινό μαζί.