Είναι τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Στη θέση του νέου προέδρου του ΕΣΡ κάθεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος.

Γεννημένος στο Νεοχώρι Καρδίτσας το έτος 1948, ο κος. Κουτρομάνος είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του δύο παιδιά.

Έλαβε απολυτήριο από το κλασικό λύκειο Καρδίτσας το 1966, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1971.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε ως δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στη συνέχεια υπηρέτησε κατά σειρά: Στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας επί τέσσερα έτη ως πρωτοδίκης. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς επί δέκα έτη ως πρωτοδίκης (σε τμήμα εργατικού και ναυτεργατικού δικαίου, σε τμήματα ναυτικού δικαίου, ως ανακριτής επί τέσσερα έτη και ως εισηγητής πτωχεύσεων επί δύο έτη).

Στο Πρωτοδικείο Βόλου ως πρόεδρος πρωτοδικών επί τρία έτη. Στο Εφετείο Δωδεκανήσου, επί τρία έτη ως εφέτης.

Στο Εφετείο Λαρίσης επί έξι έτη ως εφέτης. Στο Εφετείο Αθηνών (σε τμήμα ενοχικού δικαίου) επί ένα έτος ως εφέτης. Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επί δύο έτη (σε τμήμα ιδιωτικών διαφορών του δημοσίου και σε ποινικό τμήμα). Στον Άρειο Πάγο υπηρετεί από το έτος 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη και ως αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί τρία έτη.

Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε χειριστεί την υπόθεση της δολοφονίας Τεμπονέρα και ο γιος του θανόντος, Διονύσης - όταν προτάθηκε από την ΝΔ ο Θανάσης Κουτρομάνος για Πρόεδρος του ΕΣΡ - με μια ανάρτησή του στο facebook, όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr, τον είχε υποστηρίξει με θέρμη.