Είμαι πολύ ευτυχισμένος! Αισθάνομαι περήφανος

​Ένας 22χρονος από τα Γιαννιτσά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Πανελλήνιων Αγώνων Ιππικής Αντοχής, που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στον ιππικό όμιλο Μεσογείων στην Αθήνα. Ο νεαρός Δημήτρης Μητώνας, κατάφερε με τον ίππο του «Koheillan Salomon P» και μετά από πολύ σκληρή δουλειά, να ξεχωρίσει και να λάβει την πρώτη θέση!

ALOGA.jpg

Ο αγώνας στην κατηγορία Α CEN1* ήταν σκληρός και ανταγωνιστικός, ωστόσο ο Δημήτρης μπόρεσε χάρη στο πείσμα και την πολύ καλή προετοιμασία του να καλύψει μια απόσταση 80km και να κατακτήσει επάξια την πρώτη θέση μεταξύ γνωστών και έμπειρων αναβατών.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος! Αισθάνομαι περήφανος! Αυτή η διάκριση, προσέφερε σε μένα και στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου πάρα πολύ μεγάλη χαρά», λέει ο Δημήτρης Μητώνας στο star.gr.

aloga2.jpg

Ο δρόμος προς την επιτυχία όμως δεν ήταν... εύκολος για τον Δημήτρη. Ο νεαρός αν και ζει και εργάζεται στα Γιαννιτσά, σε πασίγνωστη αλυσίδα παιχνιδιών για να τα βγάζει πέρα, πρέπει να πηγαίνει στο... Κιλκίς για προπονήσεις, καλύπτοντας συχνά μια απόσταση 2 ωρών! Ωστόσο, η αγάπη του για τα άλογα ξεπερνάει κάθε εμπόδιο!

Ο ίδιος ασχολείται με το άθλημα πάνω από 10 χρόνια, κάνοντας όνειρα από παιδί κάποια στιγμή να διακριθεί! Στυλοβάτης και πολύτιμος συνοδοιπόρος σε αυτή την πορεία ήταν και είναι ο γαμπρός του, που τυγχάνει να είναι και ο προπονητής του! Αν δεν ήταν αυτός, λέει ο Δημήτρης, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα, αφού τα κόστη γι' αυτό το άθλημα είναι μεγάλα!

omada.jpg

«Αφιερώνω το έπαθλο στον Σωτήρη Πατσιούρα (προπονητή και ομιλάρχη) και σε όλη μας την οικογένεια! Ο Σωτήρης είναι ο άνθρωπος που με στηρίζει, σε όλα τα βήματα μου, από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά σε ά��ογο μέχρι σήμερα! Μαζί έχουμε ζήσει πολλές επιτυχίες και ελπίζω και εύχομαι να ζήσουμε και άλλες», λέει συγκινημένος στο star.gr o Δημήτρης Μητώνας, σε ένα διάλλειμα από την δουλειά του, όπου προετοιμάζει τα... χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και λαμπιόνια!

Screenshot 2013-12-22 21.jpg

Στο ερώτημα «παιχνίδια ή άλογα;», ο ίδιος γελώντας λέει «η απάντηση είναι αυτονόητη! Άλογα φυσικά! Ασχολούμαι από 12 χρονών με αυτά, τα αγαπώ πάρα πολύ, και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με κάνει να τα παρατήσω».

aloga5.jpg

Όσο όμως δυναμικός χαρακτήρας και να είναι κανείς, όσο και αν "κλείνει" τα μάτια και τα αυτιά σε δυσκολίες και αδυναμίες, τα παράπονα δεν μπορούν να θαφτούν….

«Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς έχει στο δυναμικό του, πολύ δυνατούς και έμπειρους ιππείς και ικανά άλογα, που μπορούν να πάρουν μέρος σε ευρωπαϊκούς αγώνες και να διεκδικήσουν διεθνείς διακρίσεις, αλλά υπάρχει ένα... μεγάλο ΕΜΠΟΔΙΟ και αυτό δεν είναι άλλο από το οικονομικό, γιατί το άθλημα είναι πολύ ακριβό. Χρειαζόμαστε στήριξη, έναν χορηγό για να μας λύσει τα χέρια. Τα έξοδα μας είναι πάρα πολλά και τα έσοδα μηδενικά», εξομολογείται στο star.gr ο Δημήτρης Μητώνας.

aloga4.jpg

Ας ελπίσουμε κάπο��ος από τους συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου, Σ.Κοντονή που διαβάζουν star.gr να βοηθήσουν τον αθλητή και τον ιππικό Όμιλο του Κιλκίς ή έστω κάποιος επιχειρηματίας με αγάπη για τα άλογα και τις επενδύσεις να ευαισθητοποιηθεί!

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)