Τον κυνηγούσα λες και ήμουν κάνα καημένο

​Έναν γραφειοκρατικό εφιάλτη ζει εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια, η καρκινοπαθής που σήμερα έφαγε… «άκυρο» από τον Παύλο Πολάκη στη Σύρο, όταν προσπάθησε να τον ρωτήσει το αυτονόητo: Τι θα γίνει με την σύνταξή της.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η Ελένη Ρούσσου προσπάθησε να μιλήσει στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κι εκείνος την αγνόησε, δίχως να της αφιερώσει ούτε ένα λεπτό ώστε να ακούσει τι έχει να του πει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως δήλωσε η ίδια στο star.gr, τον «κυνηγούσε» σε όλο το νησί, ξεκινώντας από το νοσοκομείο της Σύρου για να καταλήξει… στο αεροδρόμιο του νησιού:

«Τον κυνηγούσα λες και ήμουν κάνα καημένο. Να κυνηγάω τον Πολάκη που μέχρι χθες δεν τον ήξερε ούτε η μαμά του. Ούτε δευτερόλεπτο δεν μου μίλησε».

Τι ήθελε να του πει;

«Ήθελα να του πω τι θα γίνει με την υπόθεση της σύνταξης μου, και για την καταγγελία που έχω κάνει για τα ΚΕ.ΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας). Προφανώς δεν είχα την απαίτηση να μου απαντήσει εκείνη την ώρα, δεν είμαι τρελή! Δεν έχω άλλους πόρους δεν δουλεύω. Δεν μπορώ να δουλέψω!»

Όπως μας εξήγησε η κυρία Ελένη, αυτή η γραφειοκρατική κολόνια κρατά εδώ και πολλά χρόνια:

«Είμαι 51 χρονών και πηγαινοέρχομαι 17 χρόνια στην Αθήνα για να περνάω από τις επιτροπές και να μου λένε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Κουράστηκα! Πρέπει να τα καταλάβουν αυτό. Κουράστηκα! Έχω παλέψει ένα κάρο πράγματα και ζητάω τα αυτονόητα. Έχω 4.500 ένσημα. Αν δεν είχα τι θα γινόταν; Θα με είχαν πεταμένη!»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ:

Εκτός από την γραφειοκρατική τρέλα, η κυρία Ελένη Ρούσσου έχει να αντιμετωπίσει και τα οικονομικά προβλήματα, σε σημείο όπως είπε η ίδια, να την βοηθούν η εκκλησία και οι φίλοι της:

«Η εκκλησία και οι φίλοι μου πληρώνουν τα φάρμακα. Έτσι με συντηρούσαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια που με είχαν αφήσει χωρίς σύνταξη. Όταν μου έκοψαν την σύνταξη με ανάγκασαν και ξαναπήγα στη δουλειά παρόλο που είχα προβλήματα υγείας. Έπρεπε κάπως να ζήσω. Αλλά κάποια στιγμή τα προβλήματα υγείας μου αυξήθηκαν και δεν μπορούσα πια να πάω να δουλέψω. Και με είχαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια χωρίς σύνταξη.Πήρα πίσω όλα τα λεφτά όταν βγήκα στα κανάλια. Τα ΚΕ.ΠΑ είναι δολοφόνοι, και ο κύριος Τσίπρας κάθεται και τους κοιτάει. Περνάνε άνθρωποι χωρίς πόδια, χωρίς χέρια και χωρίς στήθος, και γι΄αυτούς είμαστε ένα ποσοστό. Όταν έκανα χημειοθεραπείες μου έδιναν 90% (αναπηρίας), μετά 40%, μετά 50%, είχα 67% μου το πήγαν 42% και μου λένε ότι έχω δί��ιο. Στο 42% δεν δικαιούσαι να πάρεις σύνταξη».

Παράλληλα, η 51χρονη καρκινοπαθής δεν έκρυψε πως «με έχουν μάθει όλοι και εδώ στα τοπικά νοσοκομεία και στην Αθήνα. Πριν δυο χρόνια που ήθελα να χειρουργηθώ, ξαναβγήκα στα κανάλια για να πάω να χειρουργηθώ σε δημόσιο νοσοκομείο και να μην πληρώσω. Δηλαδή ο,τι θέλω κάθε φορά πρέπει να βγαίνω στα κανάλια για να γίνεται; Εκεί έχουμε φτάσει; Ο,τι έπαιρνε δημοσιότητα, αμέσως γίνονταν όλα δια μαγείας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει δηλαδή να βγαίνω να πιάνω τον κύριο Πολάκη και τον κάθε κύριο Πολάκη ώστε να γίνονται τα αυτονόητα; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Έχω μείνει άναυδη».

ΨΗΦΙΣΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ:

«Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστευα ότι ο κύριος Τσίπρας θα είναι άνθρωπος. Αλλά μόνο άνθρωπος δεν είναι. Γιατί αυτό το παλεύω από την εποχή του Παπανδρέου. Έχω στείλει επιστολές. Όταν βγαίνω στον αέρα, δια μαγείας λύνονται όλα και μετά ξανά μανά τα ίδια, γιατί αλλάζουν οι κυβερνήσεις» μας είπε η κυρία Ελένη.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΤΙ-ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ

«Ζω την παράνοια και είμαι πολύ ταλαιπωρημένη για να συνεχίσω να τη ζω. Δεν έχω να χάσω κάτι, έχω χάσει πάρα πολλά πράγματα από τη ζωή μου. Δεν φοβάμαι κανέναν από αυτούς παρά μόνο το Θεό. Με όλα αυτά που περνάω, διακινδυνεύω και την υγεία μου γιατί όλο αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο».

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

Ε-mail: chvergioti@star.gr