​Χαμόγελα σε παιδιά και πολλούς γονείς και.... στενοχώρια σε συγγενείς προκάλεσε η απόφαση του πρώην Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κυρίου Πέτρου Λιάκου, να δωρίσει δύο μεγάλα οικόπεδα που του ανήκουν στον δήμο, με την προϋπόθεση να χτιστούν σε αυτά ένα νηπιαγωγείο και ένας παιδικός σταθμός μέσα σε 4 χρόνια.

Τα δύο μεγάλα οικόπεδα θεωρούνται «φιλέτα», καθώς βρίσκονται στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Το star.gr επικοινώνησε με τον Πέτρο Λιάκο, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση που αρχικά μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα «epirusgate».

«Ναι, χάρισα δύο οικόπεδα, γιατί πιστεύω ότι η παιδεία είναι πάνω από όλα και στην πόλη μας δεν υπάρχουν μεγάλες εγκαταστάσεις. Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί που υπάρχουν είναι... μικρά και παλιά σαν κρυφά σχολειά. Πιστεύω πολύ στην παιδεία, μόνο έτσι θα πάει μπροστά η χώρα», είπε στο star.gr.

Ο κύριος Λιάκος, o οποίος ήταν δήμαρχος Ηγουμενίτσας -από το 1983 έως και το 1990- με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια δεν ασχολείται με την πολιτική, αλλά με τα... φάρμακα!

«Ανήκω στον κεντρώο χώρο (δεν εννοώ τον Βασίλη Λεβέντη). Έχω ένα φαρμακείο στην πόλη, το νοικιάζω σε δικούς μου ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαι με την πολιτική» είπε ο κύριος Λιάκος.

Απαντώντας στους κακοπροαίρετους που λένε ότι ίσως ο πρώην Δήμαρχος να ήθελε να ξεφορτωθεί τα ακίνητα του λόγω φόρων και ΕΝΦΙΑ, ο κύριος Λιάκος σχολίασε με νόημα: «Δεν έχω κανένα οικονομικό πρόβλημα, ούτε κάποιο πρόβλημα στην αποπληρωμή των φόρων, έχω περιουσία και ήθελα απλώς να προχωρήσω σε αυτή την κίνηση».

Αν και ο ίδιος δεν είναι παντρεμένος, ούτε έχει παιδιά, υπήρξαν στο... περιβάλλον του αντιδράσεις για τα ακίνητα!

«Πολλοί συγγενείς μου δυσανασχέτησαν και μου είπαν “γιατί τα χαρίζω”, αλλά εντάξει, ήθελα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο θέμα.

Ο κ.Λιάκος στην επιστολή του προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είμαι ιδιοκτήτης δυο συνεχόμενων οικοπέδων που βρίσκονται στο Ο.Τ. 83 ��ης πόλεως της Ηγουμενίτσας και έχουν αριθμούς 007 και 008, με εμβαδά 319,59 τ.μ. και 718,16 τ.μ. αντίστοιχα. Προτίθεμαι να δωρίσω τα παραπάνω οικόπεδα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, με τον όρο να ανεγερθεί νηπιαγωγείο το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή και παιδικός σταθμός εάν από τη μελέτη προκύψει ότι είναι επιτρεπτή η κατασκευή του. Παρακαλώ να λάβετε υπόψη την επιθυμία μου ως δωρητή να ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου εντός τετραετίας από την πραγματοποίηση της δωρεάς, όρος που θα τεθεί και στο σχετικό συμφωνητικό δωρεάς".

Η δωρεά του κ.Λιάκου, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Της Άννας Σταματιάδου