Μακεδονικός χαλβάς…. Λόγω της ημέρας Αντωνάκη μου…

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε…

Από τη μία οι Ρουβίκωνες απειλούν πως την Κυριακή θα χυθεί αίμα, αν πάει κόσμος…. Από την άλλη τα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία» φωνάζουν «…πάμε να τους τελειώσουμε…».

Οι μετριοπαθείς διοργανωτές καθησυχάζουν πως ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται… στη βουλή η Χ.Α. παθαίνει απανωτά εγκεφαλικά με εθνικά παραληρήματα και βρίζει θεούς και δαίμονες… Και επιπλέον πρέπει να έχουμε το νου μας και με  τον Παπαδημούλη μήπως στείλει στους Ευρωπαίους καμιά φωτό μας… όχι τίποτε άλλο, αλλά να πάρουμε καλή πόζα… όσοι πάμε… όσοι πάνε.. και όσοι δεν πάνε, θα δούνε αυτοί, αλλά αν πάνε… ουέ κι’ αλίμονο τους… Τι να κάνουμε ρε παιδιά;;;; πείτε κάτι! Βοηθήστε!!… είμαστε στη μέση ενός ακήρυχτου-κηρυγμένου ανούσιου πολέμου, οι στρατηγοί του οποίου απλώς πετάνε στρακαστρούκες για να κάνουν θόρυβο. Και εξαιτίας του οποίου, η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπίσει λέει τα επεισόδια… άρα θα γίνουν.

Ή μήπως το λένε για εκφοβισμό, για να μην πάει ο κόσμος και να μην γίνουν; Αλλά οι διοργανωτές διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως δεν θα γίνει τίποτα… και γιατί θα κλείσουν τότε, οι σταθμοί του μετρό; Και που θα παρκάρουν τα πούλμαν; Και ποιος θα μετρήσει πόσοι πήγαν και να είναι και σιγουράκι; Και θα μετρήσει στη διαπραγμάτευση, το ακριβές μέτρημα του αριθμού των διαδηλωτών; Και αν δεν βγει τίποτα στην τωρινή διαπραγμάτευση;;; Φτου και απ’ την αρχή;;; Έλα καλέ… σιγά… θα ξανακάνουμε συλλαλητήριο… σε δουλειά να βρισκόμαστε και να’ χουμε και κάτι να ξεχνιόμαστε… 

Μα δημιουργείται νομικό προηγούμενο λένε, και μετά θα ζητήσουν και άλλα. Σαν τι άλλο; Χειρότερο; Τι μας έχουν αφήσει δηλαδή; Τίποτα… δεν υπάρχει στο στόμα πια φωνή… λαλαλαλαλα…. Και δεν αναφέρομαι στους Σκοπιανούς έτσι; Σε όλους τους άλλους, αλλά όχι στους Σκοπιανούς. Γιατί ενώ εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το Σκοπιανό, οι κατασχέσεις σε λογαριασμούς μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων φτάνουν επτακόσιες εβδομήντα οχτώ κάθε εργάσιμη ημέρα… ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΣΚ για να ξεκουράζονται τα καλόπαιδα της ΑΑΔΕ.

Την ίδια ώρα -σήμερα- το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής -της σημερινής βουλής- λέει ότι οι Έλληνες βυθίζονται περισσότερο στην φτωχοποίηση. Επίσης σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ το 62,4% των νοικοκυριών υπέστη μείωση των εισοδημάτων του το 2017, ενώ ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει με τον φόβο του πλειστηριασμού του σπιτιού του, οι αιτήσεις για τα διαφόρων ειδών επιδόματα αυξάνονται ραγδαία, όπως αυξάνονται και τα συσσίτια στα σχολεία, το 51% των ανέργων στηρίζεται στις συντάξεις των γονιών –παππούδων οι οποίες συντάξεις εξακολουθούν να μειώνονται, οι δολοφονίες έχουν γίνει καθημερινότητα, όπως και οι βιασμοί μικρών παιδιών, τα νησιά βυθίζονται από τους μετανάστες,  κουτουλου κουτουλου.

ΥΓ… Ο όρος « Μακεδονικός χαλβάς» παραμένει για πολλούς, -αμφισβητούμενης όμως ευφυΐας- δείγμα επιτυχούς σύνθετης ονομασίας της γειτονικής χώρας, με τον όρο Μακεδονία για όλες τις χρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top