Δωρεάν γιόγκα στο Νταβός!

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε…

Ξεκινάει… επιτέλους. Αύριο κιόλας. Και είχαμε και μία αγωνία,  τι να λέμε. Αλλά επιτέλους ήρθε η μέρα που περιμέναμε ένα ολόκληρο χρόνο. Από πέρυσι που ξαναέγινε, αυτό σκεφτόμαστε… (μήπως θα έπρεπε;). Αύριο στην Ελβετία αρχίζει το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, στην πόλη Νταβός όπου κάθε χρόνο χτυπά δυνατά η καρδιά της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αποφασίζεται το μέλλον του πλανήτη και, διαβάζουμε πως θα παραστεί (μάλλον) και ο Τραμπ.

Μαθαίνουμε πως γίνονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, σε όλες τις πόλεις της Ελβετίας (εκτός από το Νταβός γιατί δεν είναι εύκολα προσβάσιμο για απλούς πολίτες) και ακούμε, πως ο κόσμος λέει πως, όσοι συμμετέχουν σε αυτό είναι οι εγκληματίες του πλανήτη. Εκεί θα γίνει και η συνάντηση του πρωθυπουργού μας, με τον Σκοπιανό ομόλογο του και θα μιλήσουν για το θέμα της ονομασίας… (Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί ήδη από πρόπερσι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να υπάρχει και λίγο αίσθημα, αλλά μην το κάνουμε θέμα). Ενημερωθήκαμε επίσης ότι χιονίζει και το ‘χει στρώσει και, όσοι πάνε θα κάνουν και σκι αλλά η αληθινή, η πραγματική είδηση βγήκε από την αποστολή της Ινδίας. Η αντιπροσωπεία του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, θα προσφέρει στους παγκόσμιους ηγέτες μαθήματα γιόγκα!! Προκειμένου, λέει, να προβληθούν και να προωθηθούν, οι παραδόσεις της Ινδίας. Οι δύο καλύτεροι γκουρού της χώρας, θα κάνουν -δωρεάν- μαθήματα γιόγκα για πέντε ημέρες…

 Στην εκκλησία το είπαν;  Το ξέρει η Ιερά σύνοδος που θεωρεί ότι η γιόγκα είναι εξ από ‘δω; Αλλά εκτός  ότι είναι εξ’ από ‘δω, σε χαλαρώνει, και σε αποφορτίζει (την ίδια δουλειά κάνουν και τα μπινελίκια, αλλά δεν είναι της παρούσης)… και μόλις ενημερώθηκα πως με την γιόγκα μέσω της αυτοσυγκέντρωσης και του διαλογισμού ο «γιόγκι» εκτός των άλλων  συνειδητοποιεί τη θέση του στο «Όλον»… ΜΗΗΗΗΗΗ!!!! Όχι Αλέξη ΜΗΗΗΗΗ... Τι πας να κάνεις???? κάνε σκι καλύτερα!!!! Ή φάε Ινδικό… όχι χοιρίδιο. Φαγητό λέμε. Αυτά τα αρωματικά ρύζια με το κάρυ… ξέρεις… Έτσι; Γιόγκα μην κάνεις. Άστο. Κάνε κάτι άλλο. Παίξε τάβλι. Ή μονόπολη στο σαλέ. Ή ξερή με τον Ζάεφ. Όχι γιόγκα πάντως. Καλό θα είναι να το αποφύγεις, για θα είσαι και στην ξενιτειά και ο πόνος του ξεριζωμού είναι αβάσταχτος.

Αν δεν μπορείς να αρνηθείς ευθέως, δώσε τη θέση σου στον Τραμπ.  ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της προκοπής, μπας και προωθήσουμε και εμείς κάτι, στην παγκόσμια ελίτ… ας πούμε….μμμμμ,…. Γιόγκα αυτοί με δύο γκουρού;… κουρού τυρόπιτες εμείς… σε ειδική πτήση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μην πανιάσουν… που θα συνοδεύονται από δύο δασκάλους για μαθήματα καραγκούνας, τσάμικου και πεντοζάλη… αμέ… τι εμείς δεν έχουμε τα παραδοσιακά χαλαρωτικά μας;… αλλά σίγουρα θα ζηλέψουν και οι υπόλοιποι και τότε, όλοι θα φέρουν το κατιτίς τους… οι Άγγλοι δύο λίρες για ξεκάρφωμα, η Ρωσία δύο φιάλες φυσικό αέριο για το κρύο, η Συρία 2 φιάλες οξυγόνο γιατί τους περισσεύει, η Ρουμανία 2 φιάλες τσίπουρο για να ξεχάσουμε, η Αυστραλία 2 μαγιό με βατραχοπέδιλα γιατί εκεί έχουν καλοκαίρι, η Γερμανία 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης για την λιγούρα, η Αυστρία 2 Γερμανούς γιατί είναι φίλοι, και οι ΗΠΑ τον Τραμπ για να μάθουμε…. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top