ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΡΟΥΦΗΓΜΑ!!!

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε…

Σκιάχτηκα. Ξαφνικά. Ήταν απότομο αλλά, μετά την πρώτη ψυχρολουσία, κατάλαβα ότι είναι καλό. Σωστό. Πρέπει. Για να μην πω επιβάλλεται. Αν είναι έτσι όπως τα λένε οι ειδικοί αργήσαμε κιόλας.

To όνομα αυτής  -της εκστρατείας- Stop Sucking. Στα Ελληνικά ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ. Και στα ντεμί, stop ρούφινγκ… Για να μην μακρηγορώ, πρόκειται για την περιβαλλοντική εκστρατεία, που προσπαθεί να μειώσει τη χρήση καλαμακίων. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά όπως φαίνεται είναι και θαυματουργό. Το πλαστικό καλαμάκι είναι, λέει, ο έκτος πιο συχνός τύπος απορριμμάτων και, μέσα σε αυτά που προκαλούν την μεγαλύτερη θαλάσσια ρύπανση.

Κοίτα να δεις… και δεν του το ‘χα…. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι η εκστρατεία έχει πάρει διαστάσεις. Κόβουν τα καλαμάκια στην Αμερική, άρχισαν να το κόβουν στην Βρετανία και έχει ο Θεός. Άρα να το περιμένουμε και εδώ… είναι όπως το θέμα με τις πλαστικές σακούλες. Κάπως έτσι θα γίνε,ι σε κάνα δυο χρόνια. Θα μας κόψουν -μετά το μουστάκι- και το καλαμάκι. Αλλά… αλλά… προκύπτουν καίρια ερωτήματα. Όπως. Πως θα πίνουμε τα αναψυκτικά από τα κουτάκια, αν δεν μας κάνει κέφι το ποτήρι; Με τις χούφτες;

Ή μήπως τα καλαμάκια θα αντικατασταθούν από φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα; και θα πίνουμε τις φραπεδιές με μπουριά, μίνι φωσφοριζέ κάνουλες, χαλκοσωλήνες, εύκαμπτα σπιράλ, τσιμεντοσωλήνες, σωλήνες σιλικόνης, ή γαλβανιζέ, σωλήνες αποχέτευσης, η ποτίσματος, σιφώνια, μάνικες, και άλλα υδραυλικά;; Και το μέτρο θα παραμείνει επικεντρωμένο μόνο στα καλαμάκια ή η εκστρατεία «ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΡΟΥΦΗΓΜΑ», θα είναι κυριολεκτική; Δηλαδή, θα μας απαγορεύσουν να ρουφάμε γενικώς;

Δεν θα μπορούμε δηλαδή ούτε να ρουφάμε αέρα, -κυρίως καθαρό- αλλά ούτε και να ρουφάμε το αυγό μας… Ούτε καν τα τσάκρα μας δεν θα μπορούν να ρουφάνε την απαραίτητη ενέργεια. Επίσης θα καταργηθούν οι ροφοί, οι ρουφιάνοι, οι ρούφα τόνε τράβα τόνε, όσοι ρουφάνε τα μακαρόνια, επίσης όσοι ρουφάνε κανελόνια και τρομπόνια, και βέβαια όλοι οι ρούφες τερματοφύλακες… τα ρουφηχτά φιλιά, οι ρουφήχτρες, το μίκυμαου ρούφους, καθώς και οι ρουφηχτές ακούσιες τάπες. Επίσης θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ να ρουφάμε την κοιλιά μας, τη μύτη μας, τις σούπες, το ζουμί από τα μύδια, το σαλιγκάρι από το κέλυφος και βεβαίως τον καπνό πούρου, τσιγάρου ή ναργιλέ. Τέλος λόγω περιβαλλοντικής ευαισθησίας της δημοτικής αρχής, αλλά και λόγω της κρίσης,  η περιοχή ΡΟΥΦ θα μετονομαστεί σε ΟΥΦ!

ΥΓ. Η σοβαρή διάσταση του θέματος είναι πως τα καλαμάκια, λόγω του μικρού μεγέθους δεν είναι εύκολο να ανακυκλωθούν και καλό θα είναι, όσο γίνεται να μειωθούν. Η συμβολή του καθένα από εμάς σε αυτό, είναι σημαντική. Να σημειωθεί ότι ώθηση στο κίνημα ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ, έδωσε το βίντεο του 2015, που έδειχνε ένα πλαστικό καλαμάκι «καρφωμένο» στο ρουθούνι μιας θαλάσσιας χελώνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top