ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Άστρα μη με μαλώνετε....

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, από τις αρχές του μήνα η δημιουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού!!!

Η ΝΑSA της Ελλάδας είναι γεγονός και, έρχεται λέει να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας, στον διαστημικό τομέα… Τώρα μάλιστα… ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!  είμαστε πλέον πιο ήρεμοι βρε αδελφέ… Γιατί τόσα χρόνια λέγαμε… «τι μου λείπειιιι, τι μου λείπειιιι… ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!!!».

Εεεε; Αυτό δεν λέγατε; Και δώστου άγχος απροσδιορίστου αιτίας και  δώστου να ψάχνουμε και να μην βρίσκουμε, τι είναι αυτό που προκαλεί την έλλειψη πληρότητας στην τόσο γεμάτη από όλα τα άλλα, ζωή μας. Και να λεφτά στους ψυχαναλυτές και  δώστου τάματα στις εκκλησιές… ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ που το βρήκαμε. Να΄ναι καλά ο Παππάς… Θεός σχωρέσ΄ τα  πεθαμένα του, του Χριστιανού που το σκέφτηκε… Μέγας ευεργέτης… ο υπουργός μας…

Ο ΕΛΔΟ (Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός) λoιπόν θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο το αστρονομικό ποσό των 60.000 ευρώ… και με αυτά τα λεφτά σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής, θα φτιάξουμε διαστημική βάση για την εκτόξευση δορυφόρων -μάλλον στα Σούρμενα- (προϋπολογισμός 12. 525 ευρώ).

Τους τρείς πρώτους Ελληνικούς δορυφόρους, κατά πάσα πιθανότητα στα ναυπηγεία Ελευσίνας. (προϋπολογισμός 4.594 ευρώ έκαστος, σύνολο 13.782). Διαστημική βάση για εκτόξευση διαστημόπλοιων –πιθανότατα στο τέρμα της Συγγρού, πρώην Βοϊδολίβαδο) (προϋπολογισμός 15.756 ευρώ). Το πρώτο μας διαστημόπλοιο μάλλον στην ΕΛΒΟ (προϋπολογισμός 22.364 ευρώ). Μέχρι στιγμής έχουμε υπερβεί το αρχικό μπάτζετ, κατά τέσσερις χιλιάδες και πλέον ευρώ, αλλά ελπίζουμε στις έκτακτες χορηγίες από ξένους επενδυτές με όραμα.

Επίσημος σκοπός του διαστημικού οργανισμού είναι η «διαμόρφωση πρότασης για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής της χώρας στον τομέα του διαστήματος»! Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να απαντηθούν όπως: Επίσημο έντυπο του διαστημικού οργανισμού θα είναι το «άστρα και όραμα»; Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα πάρουν μετάθεση; Ο Mπαζ Λαϊτγίαρ θα ενεργοποιηθεί ως κοσμοναύτης ή ως απλός σύμβουλος; Ο εξωγήινος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει θέση στο ΔΣ, ή λόγω απόψεων περί αλλαγής φύλου, διεγράφη ήδη; Όταν γ@μ@@ται ο ΔΙΑΣ θα τον βλέπουμε; Τα γραφεία στον πλανήτη Κρύπτον θα είναι της ευθύνης  Παππά ή θα τα αναλάβει ο Κοτζιάς; Οι εξωπλανήτες θα εντάσσονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών ή θα παραμείνουν στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής;  Οι μαύρες τρύπες της οικονομίας θα συγχωνευτούν με τις μαύρες τρύπες του γαλαξία; Τα πεφταστέρια θα ενταχθούν στο κοινωνικό μέρισμα; Η υπερπανσέληνος του Αυγούστου θα καθιερωθεί ως επίσημη αργία; Θα δίνονται με Leasing μικρά διαστημόπλοια; Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ισχύει στα διαστημικά λεωφορεία; Το σεληνίασμα φορολογουμένων μέσα στις ΔΟΥ θα ενταχθεί στις εποχικές ιώσεις που χρήζουν εμβολιασμού; Όποιος πέφτει από τα σύννεφα κερδίζει κάτι; Τα UFO  που ζουν ανάμεσα μας θα έχουν έξτρα κρατική επιδότηση; Ο ΕΝΦΙΑς θα ισχύει και στον Άρη; Τα κιλά μας θα τα μετράμε κανονικά ή θα συνυπολογίζεται η έλλειψη βαρύτητας; Θα γίνεται αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρου, όταν μας μαλώνουν τα άστρα;;;;;

ΥΓ. Τι είναι η κρεμ μπρουλέ;;;

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top